Zavrč in Domžale sta z nocojšnjo tekmo odprla zadnjo tretjino državnega prvenstva. Domžalčani so, čeprav so v Haloze pripotovali v močno okrnjeni zasedbi, v petem poskusu le prekinili urok gostovanj v završkem Športnem parku, kjer so do danes izgubili kar tri srečanja. Gostje so prevladovali skozi celotno srečanje, domači pa v brezidejni igri niso uspeli resneje ogroziti domžalskega gola. Že v uvodu prvega polčasa je gostujočo prevlado v vodstvo, in ob koncu tudi zmago, z lepim udarcem pretvoril Antonio Mance, ki se je veselil še šestega zadetka v sezoni.


Na zahtevnem in razmočenem igrišču, na nekaterih mestih so se nabrale tudi luže, so v šesti minuti prvo nevarnejšo akcijo izpeljali gostje. Po levi strani igrišča je po dolgi podaji krenil Mance, ki je na prvi vratnici iskal visokoraslega Jarovića, pred katerim pa je žogo izbil Karamatić. Domači vratar Ranilović je imel nekaj težav v osmi minuti, ko je z razdalje sprožil Husmani, Mariborčan pa je žogo izbil čez gol. Domžalčani so rahlo terensko premoč kronali po četrt ure igre, ko je na levi strani kazenskega prostora preigraval Mance, nato pa neubranljivo sprožil čez nemočnega vratarja Ranilovića ter zadel v daljši kot domačega gola. Zavrčani bi kaj lahko izenačili v 20. minuti, ko se je po kotu in gneči pred golom Domžal najbolje znašel Karamatić, ki je skušal Maravala premagati s strelom med nogama, a se je z dobrim posredovanjem izkazal Francoz v gostujočem golu. Gostje so odgovorili že v naslednji minuti. Po krajšem obleganju domačega kazenskega prostora je najprej z glavo streljal Mance, a se je izkazal Ranilović, po odbiti žogi je najprej udaril Mance, takoj zatem pa jo je Balkovec z ugodnega položaja poslal mimo desne vratnice. Druga polovica polčasa je prinesla precej manj lepe igre. Omeniti velja zgolj poskus Repasa, debitanta v začetni enajsterici Domžal, ki pa je prosti strel z leve strani igrišča poslal mimo druge vratnice.

Drugi polčas se je nadaljeval po podobnih notah kot se je zaključil prvi del srečanja. Minute brezidejne igre v uvodu drugega polčasa so prekinili Domžalčani, a rumeni v 56. minuti niso izkoristili odličnega predložka Repasa pred gol Ranilovića, nakar je Balkovec z 20 metrov sprožil visoko čez gol. V 62. minuti je imel Vuk priložnost, da z zadetkom za 2:0 odloči zmagovalca, a se v gneči ni najbolje znašel, saj je meril točno v naročje čuvaja domače mreže. V domačem kazenskem prostoru je bilo vroče tudi v 78. minuti, ko domača obramba ni uspela izbiti podaje z leve strani igrišča, kar je skorajda kaznoval mladi Repas, ki pa iz težke pozicije ni uspel zatresti završke mreže, kar mu je s pravočasnim izhodom iz gola preprečil tudi Ranilović. Tudi v zaključku obračuna so bili, kljub dejstvu, da so Zavrčani zaostajali, aktivnejši gostje, ki so sicer zaigrali nekoliko previdneje, a so si vseeno pripravili nekaj polpriložnosti, ki pa vseeno niso predstavlje resnejše grožnje domačemu vratarju. Haložani so sicer poizkusili v 84. minuti, ko je Maraval ukrotil strel Karamatića, v sodniškem dodatku pa prostega strela z leve strani ni najbolje izvedel niti Batrović in Domžalčani so z minimalno zmago prekinili završki urok.

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…