Tekme 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije so ponudile kar nekaj zanimivih dejstev. V prvi vrsti je šest krogov pred koncem številka gledalcev na stadionih že presegla obisk iz lanske in predlanske sezone, saj si je 150 tekem letošnje sezone skupno ogledalo že 161.500 gledalcev, kar je v povprečju 1077 gledalcev na tekmo.


Poseben dosežek je uspel Mariboru, saj so vijoličasti z zmago in tremi točkami v večnem derbiju z Olimpijo presegli mejo 1500 prvoligaških točk. Štajerci so za ta dosežek potrebovali 823 tekem, v katerih so ob točno 200 remijih in 164 porazih dosegli še 459 zmag. Ob tem je seveda potrebno omeniti, da so v uvodnih štirih sezonah državnega prvenstva zmage štele dve točki. Mariborčanom v tem pogledu sledijo Goričani in Celjani, torej še edini dve preostali ekipi, ki med prvoligaši vztrajata vse od začetkov samostojnosti. Gorica je doslej zbrala 1249, Celje pa 1090 točk. Četrti Koprčani za zdaj lovijo okroglo tisočico, do katere kanarčkom manjkata še dve zmagi.

Ob tem velja omeniti še dosežek Marcosa Tavaresa, saj je mariborski kapetan odigral že 236. prvoligaško tekmo, s čimer se je na klubski lestvici izenačil z Gregorjem Židanom in sedaj zaostaja le še za Alešem Križanom, ki pa bi ga lahko presegel že do zaključka letošnje sezone, saj je nekdanji branilec angleškega Barnsleyja v vijoličastem dresu zbral 240 ligaških nastopov. Brazilec sicer lovi tudi uvrstitev med pet najboljših strelcev slovenskega državnega prvenstva, saj za Damirjem Pekičem, ki je s 102 zadetkoma peti na večni lestvici, zaostaja le za dva zadetka. Nato sledijo še Milan Osterc (106), Ermin Raković (108), Kliton Bozgo (109) in s 130 zadetki za vsaj še nekaj časa varni Štefan Škaper.

Tokratni krog je bil nekaj posebnega tudi za velenjski Rudar in Domžale. Velenjčani so se ob zmagi proti Radomljam veselili še 900. zadetka v prvoligaški konkurenci, dosežek je uspel Ivanu Firerju. Domžalčani pa so v završko mrežo pospravili 800. prvoligaški zadetek, pod katerega se je sredi prvega polčasa podpisal Benjamin Morel.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…