V Ljudskem vrtu smo spremljali prvo polovico dvoboja med Mariborom in HJK-jem, ki med seboj odločata o vstopnici za evropsko jesen. Po prvih 90 minut so bližje napredovanju Finci.

Mariborčani so v prvem polčasu bili nevarnejši nasprotnik, čeprav so tudi Finci imeli dobra obdobja, v katerih je zadišalo po zadetku. V prvih 45 minutah sta v moštvu slovenskih prvakov najvidnejša posameznika bila Aljaž Antolin in Ivan Brnić, ki sta na levi strani igrišča dobro sodelovala. Preko ene takšnih akcij je Maribor tudi prvič nevarno zapretil, in sicer v 15. minuti, ko je po povratni podaji Hrvata močno z roba kazenskega prostora streljal 19-letni Prekmurec, toda gotujoči vratar Conor Hazard se je izkazal z lepo obrambo. Štiriindvajsetletni čuvaj mreže je bil podobno uspešen bil tudi šest minut kasneje, ko je odlično z razdalje sprožil Jan Repas, tik pred odhodom na odmor pa ga je po izvrstnem strelu Brnića rešila še prečka. Tudi Finci so imeli svoje dobre trenutke v prvem polčasu. Že v deseti minuti je zapretil Malik Abubakari, toda bil je nenatančen. Sredi polčasa je David Browne imel priložnost, da z glavo zatrese nebranjeno mrežo, toda žoge ni dobro zadel, po pol ure igre pa se je z imenitno obrambo izkazal Menno Bergsen, ki je preprečil veselje Anthonyja Olusanye.

Drugi polčas se ni začel po željah Štajercev, saj so Finci že po minuti nadaljevanja povedli. Odlično akcijo v kazenskem prostoru sta izvedla Santeri Hostikka in Browne, gostujoči napadalec pa se je izkazal z odličnim strelom ob daljši vratnici. Vijoličasti se po šoku niso več pobrali. V 54. minuti je Gregor Sikošek, v eni redkih nevarnih akcij Štajercev v drugem delu, streljal s približno dvajsetih metrov, Hazard je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Nove slabe novice za Maribor so sledile v 64. minuti. Finci, ki so v drugem polčasu imeli ogromno prostora, so izpeljali hitro akcijo po levi strani, ki jo je ob daljši vratnici pričakal Bojan Radulović in jo tudi uspešno zaključil. Srb je skupaj z Atomujem Tanako vstopil ob polčasu in skupaj z Japoncem popolnoma premešal karte na terenu. V 74. minuti je HJK imel novo veliko priložnost, vendar je domača vrata po dobrem strelu Abubakarija rešil Bergsen. Mariborčani so v drugem polčasu bili povsem anemični in si pravih priložnosti niso več uspeli priigrati, v Ljudskem vrtu pa so po koncu dvoboja odmevali tudi glasni žvižgi. Helsinčani so brez težav dvojno vodstvo zadržali in bodo prihodnji teden pred svojimi navijači imeli lepo priložnost, da si drugič zapored zagotovijo evropsko jesen.

Maribor – HJK 0:2 (0:0)
Browne (46′), Radulović (64′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najhitrejši nogometaš bosanske lige prihaja v Slovenijo

Danilo Šipovac bo za sezono 2022/23 s strani Zrinjskega posojen slovenskemu prvoligašu iz …