Goričani so včerajšnji finale s pametno in taktično igro obrnili v svojo korist. Mariborčanom z dobro postavljeno obrambo niso dovolili do veliko priložnosti, sami pa so grozili predvsem po hitrih protinapadih. Enega od njih je v 79. minuti izkoristil Francesco Finocchio in poskrbel za veselje Primorcev, ki so zmago potrdili pet minut pred koncem tekme, ko se je še drugega zadetka veselil Finocchio.


“Srečanje je bilo enakovredno, uspešno smo zaustavljali njihove napade in poizkušali presenetiti skozi protinapade, kar nam je tudi uspelo in zasluženo smo premagali Maribor in osvojili pokalno lovoriko,” je po obračunu povedal prvi junak srečanja, ki se je do finala v dresu Gorice veselil dveh zadetkov. 22-letni nogometaš je potrdil, da sta bila zadetka najpomembnejšega v karieri: “Do sedaj nisem osvojil še ničesar, zato lahko rečem, da sta današnja zadetka najpomembnejša v moji karieri. Ob vstopu v igro sem upal na zadetek, o tem, da bi dosegel kar dva pa si nisem upal niti sanjati. Zadetka posvečam svojima staršema, ki sta me prišla spodbujat sem daleč v Koper.”

Pokalna lovorika je po mnenju Finocchia, ki ga je po tekmi ‘krasil’ tudi širok nasmešek, pomembna podlaga za uspešno prihodnost goriškega prvoligaša: “Osvojitev Pokala je pomemben dosežek za celotno moštvo, tako za nas tujce kakor tudi domače, slovenske fante. Ekipa je zelo povezana, igralci se odlično razumemo. Slavje v pokalnem tekmovanju je pomembno tudi za prihodnost, saj se bo na podlagi tega lahko gradilo tudi v naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…