Mariborčani so s porazom v Sevilli za letošnjo sezono zaključili z evropskimi izzivi. Andaluzijci so bili boljši in se bodo v osmini finala udarili z mestnim tekmecem Betisom, ki je iz tekmovanja izločil ruski Rubin Kazan, s katerim so se v skupinskem delu tekmovanja pomerili tudi Mariborčani. Slednji so danes pokazali premagalo za napredovanje, Filipović pa je obžaloval predvsem napake, po katerih so nogometaši Seville dosegli oba zadetka, medtem ko je bil Šimundža nekoliko bolje razpoložen.


“Lahko rečem, da smo se otresli začetna silovitega pritiska, na žalost pa nas je ob koncu prvega polčasa presekal zadetek Seville. Mislim, da je bil to ključni del tekme,” je po tekmi premleval Željko Filipović, ki je na igrišču znova preživel celotno srečanje. Mariborčani so v drugem polčasu skušali izničiti prednost, a so napredovanje po besedah 25-letnega vezista odnesle napade vijoličastih: “V drugem polčasu nismo imeli kaj več izgubiti, med polčasom smo se zmenili, da skušamo izenačiti, kar nam ni uspelo. Sevilla je pokazala, da je zelo dobra ekipa, saj so ob našem pritisku pretili s polprotinapadi, po katerem so zadeli še drugič. Moram povedati, da na nobeni od tekem zadetka nismo prejeli na način, da bi nas nekdo izigral, nasprotniki so kaznovali naše napake. Evropska liga pa je takšen nivo tekmovanja, da nasprotnik hitro kaznuje napake. Upam, da bo bolje v prihodnji sezoni…”

Strateg vijoličastih Ante Šimundža je bil nekoliko bolje razpoložen, svojim varovancem čestital za doseženo in se že dotaknil nadaljevanje sezone: “Biti moramo izredno zadovoljni. Če bi nam nekdo pred pričetkom Evropske lige ponudil igranje v šestnajstini finala, bi ponujeno z obema rokama sprejeli. Fantom lahko damo kapo dol in jim čestitamo za doseženo. V Sevilli se evropska zgodba končuje, se pa nadaljuje slovenska.”

“Tavares je manjkal v fazi napada, je kapetan in dodana kvaliteta, je tista malenkost, ki nam je manjkala v fazi napada. Akcije, ki bi jih lahko danes izpeljali boljše, bi z njim izpeljali odlično. Dervišević je igral na mestu, ki ni njegov naravni položaj, trudil se je po najboljših močeh. Na njegovo predstavo nimam večjih pripomb,” pa je o izostanku kapetana Tavaresa in Derviševiću, ki ga je nadomestil na igrišču, povedal 42-letni Mariborčan, ki je dobil tudi vprašanje o zamenjavi Mendyja, ki je bil brez Tavaresa dokaj osamljen v napadu in je igrišče zapustil v 68. minuti: “Mendy je bil zamenjal, ker smo zaostajali za dva zadetka. Naša realnost sta slovensko prvenstvo in pokal, utopično bi bilo ob zaostanku dveh zadetkov razmišljati o zmagi s 3:2. Smo pa z vsemi tremi menjavami, vstopom Cvijanovića, Vršiča in Fajića, ostali ofenzivni, menjava Mendyja pa je bila povsem taktične narave.”

Vijoličaste že v nedeljo čaka nova preizkušnja, saj se bodo v Ljubljani v uvodni tekmi spomladanskega dela sezone pomerili z Olimpijo. Obračun z zeleno-belimi bo le eden od štirih v dobrem mesecu, zato v taboru vijolic veliko časa za obžalovanje izpada iz Evropske lige ne bodo imeli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…