Ljubljančane za zaključek uvodne polovice državnega prvenstva čaka obračun z vodilnimi Domžalčani. Dvoboj prvo in tretjeuvrščene si zasluži naziv obračuna kroga, zato v Stožicah, kjer zelenica po reprezentančni tekmi Slovenije in Kolumbije ne bo v najboljšem stanju, pričakujemo zanimivo nogometno predstavo.


“V vsakem primeru v soboto pričakujem zahtevno tekmo in taktično odlično pripravljenega nasprotnika. Domžale že od prve tekme prikazujejo dobro igro, predvsem taktično dovršeno, zaradi česar so še vedno vodilno moštvo prvenstva. Mi na drugi strani pa smo se med reprezentančnim premorom uspeli spočiti, obnoviti moči in se pripraviti za sobotni obračun v Stožicah,” je v pogovoru za spletno stran Olimpije dejal Filip Valenčič. Napadalec, ki je v letošnji sezoni dosegel tri zadetke, dva v pokalnem tekmovanju proti Tromejniku in Korotanu, se zaveda domžalskih adutov, vendar 22-letnik, ki dres zeleno-belih nosi četrto sezono, ostaja optimist: “Vemo, kako se je končala naša pokalna bitka. Domžalčani niso brez razloga na samem vrhu, navdušujejo njihova kompaktnost, velika želja in zrelost v vseh segmentih igre. Njihov izrazit kolektivni duh pa je glavni razlog za letošnje odlične predstave. Vendar imamo tudi mi svoje adute.”

Valenčič je za konec še poudaril, da so cilj Ljubljančanov tri točke, obenem pa so se zmaji ob pokalnem porazu z Domžalčani tudi marsikaj naučili: “Jasno je, da je naš cilj osvojitev treh točk. Menim, da smo se od zadnjega medsebojnega obračuna z Domžalami tudi kaj naučili. Od njih ne pričakujem večjih taktičnih odstopanj, medtem ko bomo naš način igre prilagodili igralcem, ki bodo v danem trenutku strokovnemu vodstvu na razpolago. Imamo širok manever možnosti, tako da komaj čakamo, da se tekma prične.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…