[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=507]

Tudi Novomeščani na Bonifiki niso uspeli priti do zmage, Koprčani pa tudi po devetnajstem krogu na domačem igrišču ne poznajo poraza. Po nezanimivem in lahko bi zapisali tudi dolgočasnem prvem polčasu smo lahko v Kopru, kjer se je tudi tokrat zbralo bolj simbolično število gledalcev, spremljali zanimiv začetek drugega polčasa, saj sta Galešić in Ćovilo poskrbela za ekspresno prednost. V 50. minuti je Ćovilo zadel po podaji iz prostega strela, šest minut kasneje pa je po podaji iz kota z nebeškim skokom poskrbel za povišanje vodstva, obakrat pa se je v vlogi asistenta izkazal Galešić. Koprčani so po vodstvu tekmo mirno peljali do zadnjih minut, ko je za nekaj drame s prvoligaškim prvencem poskrbel Kastrevec, Koprčani pa bi lahko preko Palčiča zadeli še tretjič, a je veselje preprečil okvir vrat. Kanarčki so z zmago vsaj začasno skočili tudi na vrh lestvice, saj Maribor igra šele jutri, ko ga čaka štajerski obračun z Zavrčem.


Uvodne minute niso prinesle kakovostnega nogometa, saj si ekipi v prvih desetih minutah nista pripravili priložnosti. V 13. minuti je imel gostujoči vratar Obradović nekaj dela po poizkusu Ivetića, ki je streljal iz leve strani, medtem ko je na nasprotni strani dve minuti kasneje z vole udarcem poizkušal Ejup, a je strel blokiral Halilović. Domači so imeli v 20. minuti novo priložnost, po prostem strelu iz leve strani je bil pred golom najvišji Blažič, ki pa je streljal v naročje Obradovića. Minuto kasneje so imeli kanarčki še eno lepo priložnost, ki pa znova ni končala za hrbtom Obradovića. Po novem predložku iz leve je na drugi vratnici sprožil Pilčić, ki pa je iz težkega položaja zatresel le zunanji del mreže. Koprčani so ob izteku 24. minute zahtevali najstrožjo kazen, saj je v kazenskem prostoru ob stiku z enim od gostov padel Črnigoj, a je sodnik Mertik le odmahnil z roko. Domači čuvaj mreže Nenezić je imel kar nekaj dela v 30. minuti, ko so Novomeščani na desni strani igrišča izvedli nevaren prosti strel, Nenezić pa je žogo s skrajnimi močmi odbil nazaj v igrišče. Dve minuti kasneje podobna situacija na nasprotni strani igrišča, znova pa je obračun dobil vratar. Ivetić je podal iz leve, po zmedi v kazenskem prostoru pa se je Obradović le dokopal do žoge. Koprčani so tudi v nadaljevanju prvega polčasa držali pobudo, ki pa je niso znali kronati. V 37. minuti je Ranić v svojem kazenskem prostoru slabo sprejel žogo, ta se je odbila do Galešića, ki je sprožil močno, vendar preko dolenjskega gola. Gostje si v prvem polčasu niso uspeli pripraviti resnejših priložnosti, v 43. minuti je bil nenatančen tudi Zeljković, ki je iz prostega strela dobrih 25 metrov od gola streljal preko vrat.

Gostujoči strateg Zildžović je ob polčasu nerazpoloženega Bešića zamenjal z Mojstrovićem, medtem ko Vanoli ni posegel po menjavi. Domači so prvič zapretili že po nekaj sekundah nadaljevanja, a je Črnigoj po preigravanju z roba kazenskega prostora meril točno v naročje Obradovića. Slednji pa je le klonil v 50. minuti, ko je Ejup na desni strani igrišča podrl Galešića, ki je tudi izvedel prosti strel in pred golom našel Ćovila, ki je z glavo žogo poslal za hrbet Obradovića. Dolenjci so drugič klonili le šest minut kasneje, znova pa sta bila v vlogi krvnika Galešić in Ćovilo. Galešić je tokrat podal iz kota, Ćovilo pa je z nebeškim skokom žogo še drugič spravil v mrežo farmacevtov, ki niso znali najti recepta za odličen bosanski dvojec. Koprčani so se, kot že nekajkrat letos, po vodstvu povlekli v obrambo in v nadaljevanju obračunu pretili predvsem s hitrimi protinapadi, gostje iz Novega mesta pa si v prvih minutah po zaostanku, kljub večji posesti žoge, niso pripravili resnejših priložnosti. V 67. minuti je s strelom iz razdalje sicer poizkušal Zeljković, vendar meril preko vrat. Na nasprotni strani pa Obradović ni imel težav s poizkusem Pučka, Halilović pa je v slogu ameriškega nogometa sprožil kar preko tribune, Lotrič pa je streljal mimo desne vratnice. Ko se je že zdelo, da je Novomeščanom zmanjkalo moči in da bodo Koprčani srečanje mirno pripeljali do konca, pa je za nekaj drame s prvoligaškim prvencem poskrbel Kastrevec, ki je Nenezića premagal iz bližine. Gostje v sodnikovem podaljšku niso uspeli ogroziti domačih vrat, bi pa lahko Palčič v prvi minuti sodnikovega podaljška razblinil vse dvome o zmagovalcu, a je veselje preprečila desna vratnica.

Na Bonifiki sicer tudi tokrat nismo spremljali najboljše predstave, kljub temu pa je zmaga domačih povsem zaslužena. Koprčani na domačem igrišču letos ne poznajo poraza, kar je pripomoglo tudi do rekordne bere točk, saj so kanarčki z novo zmago podrli klubski rekord iz sezone 2009/10, ko so zbrali 35 točk, trenutno so jih krog pred koncem jesenskega dela sezone zbrali 36. Koprčani in Novomeščani bodo jesenski del sezone zaključili na domačem igrišču, v Kopru gostuje Olimpija, na novomeškem Portovalu pa Gorica.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…