Po Andražu Šporarju bo Olimpija očitno ostala še brez drugega pomembnega napadalca. Dobra dva tedna pred nadaljevanjem državnega prvenstva, v katerega bodo Ljubljančani krenili z vsega tremi točkami prednosti pred drugouvrščenimi Mariborčani, bi lahko Marko Nikolić ostal brez Ezekiela Hentyja, za katerega so se močno zagreli v Rusiji.


Henty, z osmimi podajami ob Nejcu Skubicu, ki je pozimi prav tako odšel v tujino, prvi asistent Prve lige Telekom Slovenije, naj bi se preselil v moskovsko Lokomotivo. Moskovčani so v zimskem prestopnem roku prodali senegalskega napadalca Oumarja Niasseja. Z osmimi zadetki in sedmimi asistencami jeseni najboljši mož Lokomotive, se je v zameno za skoraj osemnajst milijonov evrov preselil v angleški Everton. Da je odhod robustnega Nigerijca le še vprašanje časa, pričajo tudi govorice, da so se soigralci po včerajšnjem treningu Olimpije že poslovili od nekdanjega nogometaša Gorice, ki se je v Stožice preselil v začetku minulega leta. V pomladanskem delu lanske sezone je za Olimpijo igral kot posojeni napadalec AC Milana, poleti ga je novo vodstvo, po tem ko je bilo na uvodni novinarski konferenci že rečeno, da kariere ne bo nadaljeval v Olimpiji, za 150 tisoč evrov odkupilo v svojo last.

Jesenska zgodba je znana, dvaindvajsetletni napadalec je osmim podajam dodal še osem zadetkov in bil vse do zaključka jesenskega dela sezone, ko je njegova forma precej padla, eden najzaslužnejših členov za uspešne predstave Olimpije. Če gre verjeti govoricam, naj bi zmaji z njegovo prodajo zasluži vsaj pet milijonov evrov, s čimer bi Ljubljančani še drugič v vsega nekaj mesecih popravili rekordno višino odškodnine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…