Ljubljančani, ki so morali v Brežicah priznati premoč bosansko-hercegovskemu podprvaku Slobodi, so včeraj popoldne javnosti predstavili prva poletna novinca, Lea Ejupa in Etiena Velikonjo. Medtem ko je slednji sklenil dveinpolletno pogodbo, bo Ejup član Olimpije predvidoma še pol leta dlje.


“V prvi vrsti moram poudariti, da sem prišel v najboljši nogometni klub v Sloveniji. Zavedamo se, da smo z osvojitvijo naslova državnega prvaka postavili letvico zelo visoko, kar je odlično za nas, saj si želimo ponovitve lanskoletnega uspeha. Naše moštvo ima pravo kombinacijo izkušenj in mladosti, tako da se za nadaljevanje niza pozitivnih rezultatov iz prejšnje sezone ni potrebno bati,” je dejal dosedanji branilec novomeške Krke, za katero je odigral 54 prvoligaških tekem, v prestolnici pa ga čaka trd boj za mesto v začetni enajsterici.

“V Ljubljano sem prišel dosegati zadetke. Zelo sem zadovoljen, da sem se s klubskim vodstvom hitro dogovoril za sodelovanje, zato upam in verjamem, da nas v prihajajoči sezoni čakajo lepe stvari,” pa poudarja Velikonja, ki se po štirih letih vrača v Slovenijo. Primorec je izkušnje z igranjem v kvalifikacij lige prvakov nabiral v dresu Maribora, zdaj ga podobna naloga čaka še z Olimpijo: “Moštvo je zelo kakovostno, zato ne dvomim, da se bom zelo hitro vklopil v sistem igre, ki ga goji trener Rodolfo Vanoli. Lanska sezona je pokazala, da Olimpija raste v vseh segmentih svojega delovanja. Za nami stoji velika skupina navijačev, ki je bila lačna vrhunskega nogometa. Še več tega pa pričakujem v naslednji sezoni, ko bomo naskakovali zmago v obeh domačih lovorikah. Kar se kvalifikacij za ligo prvakov tiče, zagotovo nismo brez možnosti.”

Poletni prestopni rok se s prestopoma Velikonje in Ejupa še ni zaključil, a Protega o novih imenih še ni želel govoriti: “Želimo iti korak za korakom, saj si na poti do novih uspehov ne smemo privoščiti večjih napak. S prihodom Velikonje in Ejupa smo na najboljši možni način odprli poletni prestopni rok, v katerem želimo ustrezno okrepiti naše moštvo, ki bi bilo konkurenčno tudi na mednarodnem prizorišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…