Mariborčani zahteven spored tekmovalnih preizkušenj, ko bodo v 35 dneh odigrali kar 11 tekem, pričenjajo s sobotnim obračunom z novomeško Krko, s katero so se v letošnji sezoni pomerili že štirikrat in jo ravno tolikokrat tudi premagali. Vijoličasti tudi pred sobotnim gostovanjem Dolenjcev računajo na nove tri točke.


Trener Šimundža ima pred tekmo s Krko nekaj težav s sestavo ekipe, najbolj v oči bode odsotnost obeh bočnih branilcev, ki v letošnji sezoni nosita največje breme in dobivata največ priložnosti. Petar Stojanović in Mitja Viler zaradi prepovedi igranja ne bosta mogla pomagati soigralcem, a ima mariborski strateg vseeno na voljo še nekaj rešitev. Za nastop kandidirajo Aleš Mejač, Robi Pušaver in Erik Janža, ki bo srečanje verjetno pričel na levi strani obrambe. Prekmurec, ki se je pozimi preselil iz Domžal, je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da se je v več kot dveh mesecih že privadil na zahteve novega okolja: “Sprejel sem vse zahteve, konkurenca je velika in prinaša napredek. Zavedam se, da je Maribor povsem drugačna zgodba, za igralce je poskrbljeno na vrhunskem nivoju. In vsi se želimo oddolžiti z dobrimi predstavami na igrišču ter nenehnim dokazovanjem.”

Nekdanji branilec Mure in Domžal je uvodno pomladansko preizkušnjo z Gorico pričel v začetni enajsterici, nakar ga je ustavila poškodba stegenske mišice, kar je izkoristil Mitja Viler, ki mesta na levi strani obrambe ni več izpustil iz rok. Janža se v soboto vrača v prvo postavo, pred obračunom s Krko pa pravi: “Malce presenetljivo je Krka med najuspešnejšimi v nadaljevanju prvenstva, vendar to le potrjuje spoznanje o kakovosti lige. Vlogo favorita na papirju je treba potrditi na igrišču. Brez popolne zbranosti ne bo šlo, v mislih je med reprezentančnim premorom bila le Krka. Želimo si, da bo v soboto znova z nami veliko navijačev. Gremo skupaj po tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…