Mariborčani so po dvanajstih dneh priprav v Moravskih Toplicah včeraj zaključili s treningi na prekmurskih tleh. Po prosti soboti in nedelji bo trener Krunoslav Jurčić svoje varovance znova pozdravil v ponedeljek, Štajerci pa bodo do petka znova trenirali v domačem Ljudskem vrtu, nato pa v soboto odpotovali v Turčijo.


Med potniki v turški Belek bo še drugo leto zapored tudi Erik Janža, ki po uspešnih predstavah v zaključku jesenskega dela sezone, ko je dobro izkoristil poškodbo Mitje Vilerja, s pridom izkorišča tudi minutažo v pripravljalnem obdobju. Nekdanji bočni branilec Mure in Domžal postaja vse pomembnejše orožje Maribora, ki je v prestopnem roku izgubil Petra Stojanovića, ki sicer igra na nasprotni strani igrišča kot Janža. Slednji se je v pogovoru za klubsko spletno stran ozrl na dni, ki so jih v taboru državnih prvakov preživeli v Prekmurju. “Opravili smo zelo dobro delo. Že prvi dan ob prihodu je trener napovedal, da sledi najtežji del priprav. In je tudi bil. Toda zavedamo se pomena pripravljalnega obdobja, vemo, kakšni so naši cilji in nič ni težko, ko gre za njihovo uresničitev. Ves čas smo dobro trenirali, odigrali tri koristne tekme. Program je izpolnjen, zdaj imamo kratek premor čez vikend, da si povrnemo moči in v ponedeljek nadaljujemo z delom v našem domu, v Ljudskem vrtu,” je dejal 22-letni Prekmurec.

Janža je bil tako kot rojak Damjan Bohar v Moravskih Toplicah zgolj nekaj minut oddaljen od domačega kraja, kljub temu pa Janža, ki bo kmalu postal tudi oče, ni prepogosto izkoriščal bližine doma: “Seveda da ne. Ko smo dobili prosto, sem v dogovoru s trenerjem ‘skočil’ domov, popil kavo, pojedel mamino hrano. Obiskal sem punco in preveril, ali se dobro počuti, saj pričakujeva otroka. Lepo je, da gre vse po načrtih, potem pa sem že bil takoj nazaj v hotelu. Smo sredi našega velikega projekta, drugače ne gre.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…