Maribor je danes predstavil še drugo okrepitev v januarskem prestopnem roku. Po Daliborju Volašu se je v Ljudski vrt, potem ko so Štajerci v Domžale poslali Dejana Trajkovskega in Matica Črnica, preselil Erik Janža, ki bo okrepil konkurenco na položaju levega bočnega branilca.


Prekmurec, doma v Puževcih, se je danes že pridružil novim soigralcem in z njimi v četrtkovem hladnem dopoldnevu opravil tudi prvi trening, ki je sicer večino časa potekal v telovadnici Ljudskega vrta. Po koncu uvodne vadbe v vijoličastem pa se je predstavil še zbrani sedmi sili in potrdil, da pomislekov ob klicu Zlatka Zahoviča ni bilo. “Ni bilo težko. Takoj, ko sem prejel klic športnega direktorja (op.p. Zlatka Zahoviča) sem vedel, da to hočem. Ostalo je le še vprašanje kako se bosta dogovorila oba kluba. Lahko rečem, da sem zelo srečen in vesel, da se je razpletlo tako kot se je,” je uvodoma dejal 21-letni nogometaš in v nadaljevanju še pristavil, da tudi s prilagoditvijo na zahtevnejša pričakovanja javnosti in kluba, kakor tudi večje konkurence, ne bo težav: “Kot ste rekli, pričakovanja so visoka, takšna so tudi moja. Želim si, da osvojimo prvenstvo in pokal, obenem pa se želim dokazati tudi kot okrepitev in se izkazati v čim boljši luči. Konkurenca bo zahtevna, zato pa je potrebno delati. Od prvega dne bom skušal prepričati trenerja in strokovni štab, da si zaslužim priložnost, za katero verjamem, da jo bom dobil. Potrebno je delati, nato pa bomo videli kakšen bo razplet.”

Foto: Jure Banfi
Erik Janža: “Konkurenca bo zahtevna, zato pa je potrebno delati.” (Foto: Jure Banfi)

“Mislim, da ne bo nič lažje. Domžale imajo zelo dobro ekipo, sedaj so pridobili še Dejana in Matica, tako da lahko tudi drugi del sezone odigrajo zelo dobro. Vseeno pa mislim, da smo favoriti in imamo vse, da lahko osvojimo prvenstvo ter pokal, bo pa seveda zelo težko,” je na vprašanje, če je bo zaradi njegovega odhoda iz Domžal Mariboru kaj lažje pri pohodu na obe lovoriki, dejal Janža, ki se je vijoličastim pridružil že v prvem tednu priprav, zato velikega zaostanka za pripravljenostjo svojih soigralcev nima, saj je individualno treniral že doma: “Treniral sem doma, po programu, ki sem ga dobil s strani prejšnjega kluba, zato imam za sabo že nekaj kilometrine. Se pa opazi, da je tu ritem zahtevnejši, dela se močneje. Po nekaj dneh pa se bom prilagodil tudi na to.”

Novopečeni reprezentant Slovenije, v dresu z državnim grbom je debitiral na zadnji tekmi v Stožicah, ko so se Slovenci pomerili s Kolumbijo, bo v štajerski prestolnici znova zaigral pod vodstvom trenerja Anteja Šimundže, ki ga je treniral že pri Muri: “To vsekakor pomaga. Trener me pozna, pozna mojo osebnost, jaz poznam približni potek treningov, zato mi je veliko lažje, da sem v preteklosti že deloval pod njegovim vodstvom,” je priznal  nizkorasli nogometaš, ki je iz časov igranja v murskosoboški Fazaneriji v vijoličastem pozdravil še enega starega znanca, saj si bosta slačilnico znova delila tudi s prijateljem Damjanom Boharjem: “Z Damjanom sva se redno slišala že v času, ko sem igral v Domžalah. Prijateljeva sva že od takrat, ko sva pri Muri igrala v selekciji mlajših dečkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…