Pred nogometaši Maribora je le še zadnja testna preizkušnja. Danes popoldne se bodo aktualni državni prvaki pomerili z Zoryjo, ki v močnem ukrajinskem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto, še mesto višje kot včerajšnji nasprotnik Dnipro. Finalist lanskoletne evropske lige je vijolicam včeraj zadal še tretji zaporedni poraz.


Podobno kot proti Esbjergu in Astani, so varovanci trenerja Krunoslava Jurčića znova slabo krenili v srečanje, kar je kakovosten tekmec hitro izkoristil. Tako kot Danci in Kazahstanci, so tudi Ukrajinci prišli do hitrega vodstva, v nadaljevanju srečanja pa je bilo potrebno loviti zaostanek. Kljub temu da so si Mariborčani priigrali nekaj priložnosti, so le-te ostale neizkoriščene, strelski post pa se je proti zahtevnim tekmecem razvlekel že na 270 minut. Zadnji zadetek je v izdihljajih obračuna s slovaškim prvakom Trenčinom dosegel kapetan Marcos Tavares, ki je s šestimi doseženimi zadetki tudi najboljši mariborski strelec v pripravljalnem obdobju. Kljub porazu in tekmi brez doseženega gola Janža srečanje ocenjuje kot pozitivno: “Generalka je pokazala, da lahko s pozitivnimi mislimi pričakujemo začetek nadaljevanja sezone. Negativno spoznanje pa je, da smo spet slabše krenili v tekmo, kar se nam že ponavlja in tega se moramo znebiti. Bili smo premalo konkretni, premehki, s pretiranim spoštovanjem do nasprotnika. Toda pozneje smo pokazali in dokazali, da se lahko dobro postavimo po robu tudi močnim ekipam, kar Dnipro gotovo je. Lahko smo optimisti po vsem, kar je bilo opravljenega doslej.”

Tudi Prekmurec, ki bo očitno v nadaljevanje sezone krenil v začetni enajsterici, že nestrpno čaka na nadaljevanje sezone, ki ga vijolice pričenjajo z domačo tekmo proti Celju: “Za nami je dolgo pripravljalno obdobje in komaj že čakamo, da se začne zares. V zadnjem tednu priprav moramo le še poskrbeti, da bo pripravljenost v prvem spomladanskem krogu na želeni ravni. Že zdaj pa vabim navijače v Ljudski vrt. Naj že ob otvoritvi proti Celju pridejo na tribune v čim večjem številu in da gremo skupaj po prvo zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…