Domžalčani po odličnem nizu desetih tekem brez poraza in prejetega zadetka, v zadnjih dveh krogih Prve lige Telekom Slovenije niso uspeli obogatiti točkovnega izkupička. V Celju je bil poraz zaslužen, še večjega je z nekaj obrambami preprečil Nejc Vidmar, medtem ko se v obračunu z Zavrčani Domžalčani, lahko bi rekli tudi, premagali kar sami, saj so imeli še do zadnjih minut vse niti igre v svojih rokah. Po dveh porazih je reprezentančni premor zagotovo koristil tudi Domžalam.


“Reprezentančni odmor je prišel zelo prav, saj si moramo po zadnjih dveh neuspehih umiriti glave. Nabrati si moramo novih moči, da bomo lahko nadaljevali v ritmu z začetka sezone. V tem tednu smo naredili nekaj močnejših treningov in prepričan sem, da se bomo v prvenstvo vrnili močnejši,” je pogovor za spletno stran domžalskega prvoligaša pričel Erik Janža. Prekmurec je ob Nejcu Vidmarju in Urošu Korunu eden treh, ki se lahko pohvali s popolno minutažo, saj je 21-letni bočni branilec vseh dvanajst ligaških preizkušenj odigral v celoti. Nekdanji član Mure, ki se je rumeno-modrim pridružil v začetku lanskega leta, je pristavil, da je ekipa pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja reprezentančni premor izkoristila za temeljito analizo in odpravo napak, v borbenem duhu pa napovedal še, da bodo kritike, ki so Domžalčanom po dveh porazih napovedali padec po lestvici, utišali na zelenici: “Na zadnjih dveh tekmah smo na trenutke igrali zelo slabo, na trenutke pa smo pokazali tudi pravo igro, ki nas je krasila v uvodu sezone. V tem tednu smo naredili temeljito analizo, strokovno vodstvo nas je opozorilo na vse storjene napake, ki jih moramo odpraviti in sedaj se že temeljito pripravljamo na tekmo z Rudarjem. Na igrišču bomo poizkušali dokazati, da smo prava ekipa, ki si zasluži mesto na vrhu lestvice. Upam, da bomo na vrhu čim dlje. Vse kritike bomo poizkušali utišati na igrišču. Želimo nadaljevati z odličnimi igrami in ostati na vrhu lestvice.”

Vse prvoligaše po reprezentančnem premoru čaka izredno naporen urnik, Domžalčani bodo v 24 dneh odigrali kar sedem preizkušenj, zato je trenerski štab reprezentančni premor izkoristil tudi za večje število treningov. Po dveh prostih dneh, so nogometaši med torkom in petkom vadili kar osemkrat: “Trener nas je že opozoril na oster ritem, ki prihaja po reprezentančnem odmoru. Potrebovali bomo prav vse igralce, saj bodo prišle kazni in tudi poškodbe, za katere upam, da jih bo čim manj. Dobro se moramo pripraviti na tekmo z Rudarjem. Če bomo cikel začeli z zmago, bo v nadaljevanju vse lažje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…