Medtem ko Celjani in Domžalčani niso izkoristili obiska iz spodnje polovice lestvice, saj so s Koprom in Rudarjem remizirali, so se zmage nad ekipo z dna lestvice ob Mariborčanih in Zavrčanih veselili Ljubljančani. Ti so v domačih Stožicah, kjer se je zbralo skoraj tri tisoč gledalcev, napolnili mrežo Radomelj.


“Z nestrpnostjo sem že čakal na zadetek v državnem mestu. A ne šteje učinek posameznikov, ampak ekipe. Če z zadetkom pripomorem k ekipi, je to zelo dobro in zaradi tega sem še toliko bolj vesel,” je po tekmi pred kamero ljubljanskega prvoligaša dejal Enis Đurković, ki se je veselil prvega ligaškega zadetka po lanskem juliju, ko je zatresel mrežo novomeške Krke. Cilj zeleno-belih je bil proti zadnjeuvrščeni ekipi Prve lige Telekom Slovenije jasen, Ljubljančani so že od prvega žvižga sodnika Bojana Mertika krenili z namenom po treh točkah, Đurković, ki je za nameček podal še za četrti zadetek Olimpije, je ob tem dejal: “Pripravljali smo se na takšno igro Radomelj. Zavedali smo se, da bomo mi vodili igro. Takoj smo pričeli motivirano, ni bilo videti, da smo imeli za sabo reprezentančni premor, vse to pa se je ob koncu opazilo tudi pri rezultatu.”

“V tekmo smo šli z namenom, da čimprej dosežemo zadetek. Mislim, da smo končno pokazali samozavesten obraz ekipe, tudi ko igramo z ekipami z dna lestvice. Nadigrali smo jih v vseh pogledih igre, dali veliko zadetkov in zmagali,” pa so bile besede izkušenega Darijana Matića, ki je s pomočjo soigralcev znova dobro zaprl poti do gola Aleksandra Šelige. 31-letni defenzivni vezist je bil po tekmi deloma z mislimi že pri sobotnem gostovanju v Velenju: “V Velenje gremo z namenom osvojiti tri točke. Želimo ohranjati stik z vrhom, saj konkurenti zmagujejo, Zavrč in Maribor sta slavila, zato nam ne preostane drugega kot da gremo na zmago!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…