Domžalčane jutri čaka še zadnje dejanje letošnje sezone – gostovanje v Krškem. Obračun v Posavju bo vsaj za gostujočo zasedbo minil v sproščenem vzdušju, saj so si rumeni kljub slabšim pomladanskim predstavam krog pred koncem državnega prvenstva že zagotovili pot v Evropo, še tretjič v zadnjih štirih sezonah.


Elsner je v daljšem pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da je bila letošnja v primerjavi z lansko sezono še bolj stresna in naporna, tudi zaradi višjih pričakovanj ter dveh odhodov med zimskim prestopnim rokom, kar je poudaril tudi Elsner. “Zanemarjali in preslabo smo izračunali vpliv odhoda dveh kapetanov, Nejca Skubica in Nejca Vidmarja. Podcenjevali smo njune vodstvene sposobnosti, ki sta jih imela vsak na svoj način, ter njuno raven tekmovalnosti, ki sta jo zahtevala od soigralcev. Mislili smo, da bomo to z lahkoto nadomestili, vendar ni bilo tako. Izgubili smo strukturo vodenja znotraj ekipe in je nismo znali na novo vzpostaviti. Pri kadrovanju smo se osredotočili na mlade igralce, ki jih lahko vzgajamo in promoviramo. Premalo poudarka smo dali na izkušnje in vodstvene lastnosti v samih karakterjih igralcev. Tukaj smo močno zgrešili in to je bila naša največja napaka. Ne pomnim, kdaj smo pred letošnjo sezono nazadnje vknjižili dva zaporedna poraza. Aprila smo imeli obdobje, v katerem smo šli iz tekme v tekmo izjemno slabo in nizali poraze. To je odraz tega, da smo bili premalo karakterno močni. Zagotovo je pri kadrovanju to ena od iztočnic za naslednjo sezono,” je na eno od napak opozoril prvi mož domžalske stroke, ki pa je dodal, da zgolj karakter igralcev ni vplival na slabše spomladanske predstave.

Domžalčani so v nadaljevanju sezone izgubili dva zaščitna znaka, nevarno igro preko bočnih položajev, na trenutke pa je šepala tudi igra v obrambi, ki je bila še jeseni zaščitni znak rumenih, ob tem pa je Elsner priznal, da je nekaj napak storil tudi sam: “Osebno sem ponosen na delo, ki smo ga vsi v klubu opravili in na to, kar so igralci na koncu na igrišču tudi osvojili. To je nastop v evropskem tekmovanju v prihodnji sezoni. Morda nas je, z menoj v prvi vrsti, po dobrem prvem delu sezone malce poneslo. Čutili smo, da bomo kljub temu, da so nekateri odšli, še vedno dovolj konkurenčni in da bomo lahko ponagajali Olimpiji in Mariboru. Tega nismo bili sposobni. Tudi z moje strani je bilo v tem obdobju narejenih nekaj napačnih potez in povsem normalno je, da se bomo iz tega nekaj naučili. Potegnili bomo iztočnice za naslednjo sezono, vendar se ne bojim reči, da je za nami uspešna sezona. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so nam stali ob strani tudi v težkih trenutkih. Ni jih bilo prav veliko, ampak tisti najbolj zvesti so bili. Tukaj imam v mislih vse, od igralcev, strokovnega vodstva do ljudi v klubu. Izjemno spoštujem podporo v težkih časih in ne le takrat, ko je lepo. Tem ljudem se lepo zahvaljujem.”

Domžalski strateg bo v prihodnosti v člansko zasedbo vključil še več mlajših upov, ki jih v mladinskih selekcijah, le-te so pred dnevi znova potrdile igranje v mladinski ligi prvakov, ob tem pa je napovedal, da bo poleti kadrovanje precejšnje, a se domžalskemu klubu s prodajo igralcev ne mudi: “Kadrovanje bo precejšnje, saj moramo urediti veliko stvari. Iskali bomo svoje dobre priložnosti, zagotovo pa se ne bomo zaletavali. Stvari smo že dolgo časa pripravljali, saj je prvi osnovni tekmovalni cilj na sporedu že 30. junija. Kot trener si želim, da bili že 8. junija v sestavi, ki jo bomo imeli na voljo celotno sezono, vendar je to totalna utopija. Na trgu imamo znova nekaj zanimivih igralcev, vendar s to razliko, da te igralce sedaj drugače cenimo, ker se je klub finančno stabiliziral. S prodajo se nam ne mudi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…