Domžalčani so v tretji pripravljalni tekmi doživeli prvi poraz. Po zmagah nad Radomljami in celovško Austrio je četa trenerja Luke Elsnerja prav v Celovcu izgubila z zadnjeuvrščenim klubom avstrijske Bundeslige, Wolfsbergerjem. Korošci so oba zadetka zabili v drugem polčasu, ko so Domžalčani že igrali z možem manj.


Elsner je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojega moštva, ki si v napadu sicer ni uspelo ustvariti izrazitejše priložnosti, je pa zato večji del dvoboja uspešno zapiralo poti do svojega gola. “Igralci še niso uspeli predelati težkih treningov. Nismo se uspeli spočiti in to je bilo čutiti v svežini in sprejetih odločitvah igralcev na igrišču. Po drugi strani pa smo grešili v zelo enostavnih elementih nogometne igre, ki niso vezani na utrujenost. Nasprotnik je igral v zelo odprti postavitvi in imeli smo veliko priložnosti za protinapade, vendar jih nismo izkoristili. V tem segmentu smo sprejemali napačne odločitve. Po drugi strani pa me veseli, da smo bili vseskozi organizirani in da smo tudi z igralcem manj ustavili tako rekoč vse napade nasprotnika. Prejeli smo gola, ki bi ju lahko z le malce večjo zbranostjo brez težav preprečili. Bila sta plod naših neumnosti in ne izigranih akcij tekmeca,” je domžalski strateg priznal za klubsko spletno stran.

Prvič je za Domžale zaigral Alvaro Brachi, ki pa je že po pol ure prosil za preventivno menjavo, Elsner pa je v Celovcu spremljal šesterico igralcev na preizkušnji, dva izmed njih bi lahko v ponedeljek z domžalskim moštvom odpotovala na priprave v Turčijo. Tam bi se lahko domžalski četi priključil tudi nov napadalec, saj sta po odhodu Podlogarja v ekipi ostala le še Antonio Mance in trenutno poškodovani Slobodan Vuk. “Imamo težavo v napadu, kjer se pretok žoge ustavi. Z izjemo Črnica se dogaja bore malo. Malo žog se zadrži in popolnoma jasno je, da nam ta element igre trenutno ne deluje. V naslednjem tednu moramo pripeljati okrepitev v napadalnem delu ekipe in s tem povečati konkurenco, ki je v tem trenutku na teh mestih izjemno slaba. Pripravljene imamo dobre rešitve in upam, da bo v prvem tednu februarja vse rešeno. Pridobiti moramo na kvaliteti v napadu, saj je trenutno prav veliko ne premoremo,” poudarja nekdanji domžalski branilec.

“Ko bomo popolni, bomo veliko bolj konkurenčni. V Turčijo gremo trdo delati in upam, da smo lani, ob prvih pripravah Domžal v Turčiji, predelali navdušenje in da bo letos teh 12 dni za nas nekaj običajnega. Prepričan sem, da bomo iz pogojev potegnili maksimum,” je pred ponedeljkovo selitvijo v Turčijo zaključil Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…