Za varovanci domžalskega stratega Luke Elsnerja je še druga preizkušnja na turških tleh. Po četrtkovem remiju s praško Slavio, so rumeno-modri včeraj remizirali še z bolgarskim prvoligašem, ekipo Černo More in potem ko so dosegli kar šest zadetkov, trije so bili razveljavljeni, še drugič zapored remizirali.


Trenerski štab vodilne ekipe državnega prvenstva je tokrat priložnost za dokazovanje namenil igralcem, ki se borijo za preboj v začetno enajsterico, igralci pa tudi po besedah Elsnerja s predstavo niso razočarali. “Tokrat so večino ekipe sestavljali igralci, ki se dokazujejo in borijo za prvo enajsterico. Zelo sem ponosen na njihovo predstavo. Dvakrat smo se vrnili v igro in to kljub temu, da smo prejeli izjemno naivne gole. Pokazali smo veliko volje in želje po dobrem rezultatu, ob tem pa smo si ustvarili tudi veliko priložnosti. Vesel sem tudi zato, ker smo dobili tekmo, ki je bila nervozna in je postregla z vrsto dogodki, ki so bili odlična priprava na prvenstvo. Očitno je bilo, da je pri vsakem igralcu prisotna velika motivacija, da se vsak želi dokazovati in da je vsak del kolektiva, ki ima izjemno energijo. To nas je krasilo v prvem delu sezone in kot kaže nas bo tudi vnaprej,” je za spletno stran domžalskega kluba dejal 32-letni strokovnjak in k temu pristavil, da so t.i. rezervist dokazali, da ima v tem trenutku sladke skrbi pri izbiri začetne enajsterice, saj lahko na vsaki poziciji izbira med dvema kvalitetnima rešitvama, pa čeprav je včeraj ostal brez Nemanje Maksimovića, ki se seli v kazahstansko Astano: “Osnova kvalitetnega dela na treningih in tekmah je zdrava konkurenca. Vsak igralec na svojem položaju do skrajnih zmožnosti pritiska na svojega neposrednega konkurenta za mesto v prvi enajsterici. Zaradi tega imata oba visoko motivacijo in vsi so znova dokazali, da imamo trenutno vsa mesta zelo dobro pokrita. Pristop pa je tisti, ki me je danes najbolj razveselil, kajti očitno je, da se igralci borijo za isti cilji in da smo enotni v želji.”

“Tekma je bila zelo zahtevna, saj smo večino časa lovili zaostanek. Ko smo vendarle obrnili rezultat v svojo korist, je sodnik dosodil enajstmetrovko in znova smo bili na začetku. Odigrali smo dobro tekmo, ki je zelo lepa spodbuda za vnaprej,” pa je po tekmi dejal Rudi Požeg Vancaš, ki je v 72. minuti ekipo po dvakratnem zaostanku povedel tudi v vodstvo, a le to ni bilo dolgo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…