Nogometaši Domžal so bili v zadnjih dveh dneh med bolj aktivnimi nogometaši slovenskih prvoligašev, saj so odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. V petek so se brez zadetkov razšli z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom, ki je v uvodu priprav namučil tudi Maribor, včeraj pa so z izidom 3:0 odpravili kranjsko Zarico.


Luka Elsner, z 31 leti najmlajši trener v Prvi Ligi, se je v pogovoru za spletno stran domžalskega prvoligaša dotaknil dobrih in slabih plati igre iz omenjenih obračunov. Nekdanji branilec Domžal je zadovoljen predvsem z obrambnim delom moštva, ki je na zadnjih petih tekmah dovolil le en zadetek: “Močno sem se veselil tekme proti kvalitetnemu nasprotniku na glavnem igrišču, kjer so bili pogoji za igro zelo dobri. To so bili pogoji, ki jih skozi celotne priprave nismo bili vajeni. Veseli dejstvo, da že dolgo časa nismo prejeli gola, nasprotnik mora vložiti ogromno truda, da pride do naše mreže.”

Kljub dobri igri v obrambi pa Elsner vidi priložnost za izboljšave predvsem v fazi napada, ko ima ekipa žogo v svoji posesti. Po besedah nekdanjega nogometaša, ki je leta 2008 oblekel tudi dres članske reprezentance in zaigral proti Švedski, bodo v zadnjih dveh tednih priprav več pozornosti namenili tudi temu področju, obenem pa bodo skušali Domžalčani čimveč treningov opraviti na igrišču z naravno travnato površino: “Vstop v tekmo s Kapfenbergom je bil preveč povprečen, da bi lahko presenetili takšnega nasprotnika. Igre je bila na pravi kvalitetni ravni le okoli 30 do 40 minut. To je premalo za tisto, kar si želimo ustvariti. Na srečo je bila tekma dva tedna pred prvenstvom, saj smo proti ostremu in agresivnemu nasprotniku dobili realno sliko našega stanja. Čaka nas še kar nekaj popravkov, saj je možno določene trenutke igre, ko imamo posest žoge, izboljšati. V določenih trenutkih smo se preveč zapletali, želimo pa igrati enostaven nogomet z dobrim postavljanjem in to tudi vseskozi poudarjamo na treningih.”

Domžalčani, ki so v jesenskem delu sezone zbrali 25 točk, bodo do pričetka spomladanskega dela prvenstva odigrali še dve tekmi, v četrtek se bodo pomerili s tretjeligašem iz Medvod, v soboto pa s kranjskim Triglavom. Elsner je v pogovoru opozoril še na to, da noben od nogometašev nima zagotovljenega mesta v prvi enajsterici, kljub temu pa se zdi, da bo Slobodan Vuk tudi spomladi prva izbira v napadu, saj je 24-letni nogometaš v izvrstni formi, v pripravljalnem obdobju je mrežo nasprotnikov zatresel že desetkrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…