Domžalčani so v četrtek zvečer vrnili iz priprav v italijanskem Cerviu, kjer so trenirali deset dni in v tem času odigrali tudi tri pripravljalne obračun. Varovanci stratega Luke Elsnerja so na omenjenih obračunih skupno dosegli dvanajst zadetkov, prejeli pa le dva, s čimer je bil zadovoljen tudi strokovni štab rumeno-modrih.


“Ta del priprav je zagotovo dosegel svoj namen. Na voljo smo imeli izjemno kvalitetno umetno travo, tako da smo v celoti izpeljali pripravljen načrt. Ko se je vreme izboljšalo, smo na uporabo dobili tudi naravna igrišča. Na drugi strani pa smo bili pozitivno presenečeni nad lokacijo in nastanitvijo. Večji del priprav je bil namenjen druženju fantov, na voljo pa je bilo tudi dovolj časa za taktične pogovore in analize. Na koncu lahko le pohvalim igralce in strokovno vodstvo za opravljeno delo. Izkoristek teh desetih dni je bil izjemno dober,” je v pogovoru za spletno stran domžalskega kluba o desetdnevnih pripravah v Italiji povedal z 31 leti najmlajši trener prvoligaškega kluba v tej sezoni, ki je izrazil tudi zadovoljstvo nad vzdušjem med svojimi varovanci: “V uvodu priprav smo namenili ogromno pozornosti predstavitvi ciljev in med njimi so tudi dvig vzdušja, povezanosti med igralci, želje po sodelovanju in pomoči med igralci na višjo raven. Na tem področju je viden korak naprej. O tem govori tudi dejstvo, da smo bili po desetih dneh še vedno pripravljeni ostati skupaj, če bi bilo potrebno. Nismo zaznali pretirane nervoze pri igralcih, hkrati pa en drugega spodbujajo h kvalitetnemu delu in dodatnemu trudu na treningih. Ko je večji del skupine pripravljen trening opraviti na najvišji ravni, se tudi ostali temu priključijo in to nas izjemno veseli.”

Nogometaši sedmouvrščenega kluba Prve Lige Telekom Slovenije so po vrnitvi domov dobili dva prosta dneva, znova pa se bodo zbrali jutri in krenili v nov teden priprav, ko bo poudarek na področju fizične priprave, treningi bodo krajši, a intenzivnejši, naslednji pripravljalni obračun pa jih čaka v petek, ko se bodo pomerili z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …