Domžalčani so odpadlo gostovanje pri Salzburgu, ki bi moralo biti na sporedu v soboto, nadomestili z današnjim obračunom proti celovški Austrii. V dresu avstrijskega drugoligaša sta nastopila tudi Slovenca Patrik Eler in Rajko Rep, ki sta z desetimi oziroma osmimi zadetki daleč najboljša strelca koroškega kluba.


V domžalskem Športnem parku slovenski dvojec ni bil uspešen, zmage z izidom 2:1 so se veselili varovanci trenerja Luke Elsnerja. Domžalčani so povedli v deveti minuti srečanja, ko sta na levi strani igrišča kombinirala Črnic in Balkovec, ki je prodrl in podal pred gol, tam pa je žogo v lastno mrežo potisnil Schwedinger. V 20. minuti je bila domžalska prednost podvojena, Majer je pred kazenskim prostorom podal do Črnica, ki je preigral enega od gostujočih branilcev in z lepim strelom neubranljivo zadel v zgornji levi kot gostujočih vrat. Razpoloženi Črnic je imel novo priložnost tudi osem minut kasneje, ko pa je po podaji Jarovića streljal čez gol. Zadnja tretjina prvega polčasa je prinesla manj priložnosti, zato pa je sodnik Pašalić pokazal štiri rumene kartone, pri Domžalah sta bila kaznovana Vetrih in Golubović. Gostje so zaostanek znižali po uri igre, Zakany si je izmenjal dvojno podajo z Repom, se znašel sam pred golom ter sprožil pod prečnik domžalskih vrat. V nadaljevanju so imeli več od igre Domžalčani, a sta bila Dragon in Šišić, ki je zadel tudi vratnico, neuspešna. Nenevarni niso bili niti gostje, a se je po strelu Elerja z odlično obrambo izkazal Mulalić.

Elsner je zaradi okrevanja po poškodbah pogrešal Dejana Milića, Juninha, Zenija Husmanija, Slobodana Vuka in Mihe Blažiča, medtem ko so se  Clement Dragon, Eman in Adi Marković ter Aleksandar Damčevski, o katerem smo že pisali, dokazovali na preizkušnji.

DOMŽALE 2:1 AUSTRIA CELOVEC
Schwedinger (9′ ag), Črnic (20′); Zakany (60′)
Domžale: Golubović, Vetrih, Zec, Horić, Janković, Črnic, Jarović, Balkovec, Damčevski, Majer, Alvir. Igrali so še: Mulalić, Dragon, Žužek, Ivkić, Podlogar, Šišić, Grvala, Trajkovski, Dobrovoljc, A. Marković, Kumer, E. Marković. Trener: Luka Elsner.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…