Olimpija in Celje nadaljujeta pomladanska niza. Ljubljančani so se po pokalnem skalpu Maribora vrnili v stare tirnice, saj tudi v sedmem poskusu niso zmogli do zmage. Po golu Gorana Cvijanovića, ki je zadel ob pomoči Denisa Klinarja, je že dišalo po šestem pomladanskem porazu zmajev. Le-tega je v zaključnih sekundah preprečil Blessing Eleke, saj je Nigerijec kaznoval zmedo v domači obrambi. Maribor po včerajšnjem remiju na Bonifiki ostaja na varni razdalji 13 točk, zeleno-belim pa za ovratnik že dihajo tudi Goričani.


Uvod srečanja ni ponudil priložnosti, gledalci pa so prvi konkretnejši zaključek videli v 15. minuti. Jurčević je lepo preigraval na levi strani igrišča in na robu kazenskega prostora zaposlil Kapuna, ki pa je meril v dobro postavljenega Kotnika. Grofje so za odgovor potrebovali zgolj nekaj sekund. Hitro izpeljan napad Celja je s strelom z roba kazenskega prostora zaključil Cvijanović, ki pa je močan udarec poslal mimo desne vratnice. V 18. minuti, po kotu Kirma, se je v obetavnem položaju znašel Eleke, ki pa je z glavo meril mimo daljše vratnice. Na nasprotni strani je bil podobno nenatančen tudi Džinić, ki je bil v 26. minuti najvišji po kotu Cvijanovića, a je tudi domači branilec z glavo meril premalo natančno. Po nekaj spodbudnejših minutah je bilo nadaljevanje dolgočasnejše, vse do konca na odmor smo namreč zaman čakali na nov nevarnejši udarec proti celjskim ali ljubljanskim vratom, ob skupno devetih poskusih pa je zgolj en poletel v okvir domačih vrat, ko pa Kotnik ni imel težav s krotenjem okroglega usnje.

Nadaljevanje je ponudilo nekoliko boljšo sliko. Tako Celjani kot Ljubljančani so izpeljali nekaj obetavnih napadov, ki pa niso dobili zaključka. Izjema je bil tisti v 52. minuti, ko je po podaji Wobayja žogo preusmeril Benko, a se je s posredovanjem izkazal Kotnik. Na nasprotni strani igrišča je minuto kasneje dobro posredoval tudi Vodišek, ki je odbil nevaren predložek Vidmajera, na mestu pa je bil tudi nekaj sekund zatem. Cvek je po kotu slabo reagiral pred golom Olimpije, saj je z dveh metrov pred golom žogo s kolenom poslal v Vodiška, ki je z nekaj težavami poskus tudi ukrotil. V 55. minuti je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru, ko pa so se Celjani z zvrhano mero preglavic le rešili zaključnega udarca gostov. Sledila je nova menjava in udarec grofov. Cvijanović je, po tem ko je opazil, da Vodišek stoji nekoliko iz gola, sprožil z razdalje 20 metrov, a meril čez ljubljanska vrata. Je pa bil Primorec natančnejši v drugem poizkusu, ko je v 61. minuti tudi z nekaj sreče, po strelu z desetih metrov in preusmerjeni žogi Klinarja, prevaral Vodiška. Po celjskem vodstvu sta se ekipi izmenjevali v napadih, ki pa v slogu celotnega srečanja niso prinesli konkretnejših zaključkov. Vse do 80. minute, ko so Celjani krenili v hiter napad, ki ga je z 20 metrov zaključil Pišek. Današnji rezervist je meril v spodnji desni kot, a se je izkazal Vodišek, ki je preprečil podvojitev domače prednosti. Na drugi strani igrišča je v 84. minuti svoja vrata pravočasno zapustil Kotnik in preprečil zaključek Kirma. Ko se je že zdelo, da bo bodo tri točke ostale doma, je Eleke izkoristil nesporazum v domači obrambi, v prazno je poletel tudi Kotnik, neovirani Eleke pa je v 95. minuti zadel za točko zmajev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…