Maribor je priprave v Turčiji odprl z zmago. Štajerci so se po madžarskem prvaku Videotonu, pomerili še z aktualnim prvakom Bosne in Hercegovine – Sarajevom. Moštvo s Koševa je bilo enakovreden in na trenutke tudi nevarnejši tekmec zgolj v prvem polčasu, ki pa so ga z dvema zadetkoma Marcosa Tavaresa vseeno dobili Štajerci, ki so v drugem polčasu zabili še enkrat. Zmago s 3:1 je potrdil Jean Philippe Mendy.


Srečanje bi se za Maribor težko pričelo bolje, saj so varovanci trenerja Jurčića povedli že v drugi minuti. Ibraimi je s prostim strelom na desni strani kazenskega prostora našel Šulerja, ki je žogo z glavo poslal pred gol, kjer je bil najvišji Defendi, Tavares pa ni imel težav, saj je žogo praktično na črti le še potisnil v nebranjeno mrežo. Po hitrem vodstvu Štajercev so pobudo prevzeli Sarajevčani, dvakrat je zapretil Bekić, v 13. minuti je Mariborčane rešil okvir vrat, osem minut kasneje pa še domači sodnik Hayri, ki je zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil zadetek. So pa Sarajevčani izenačili v 27. minuti, ko je stik Cesarja in Janže sodnik ocenil za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Duljević. Po izenačenju so se prebudili tudi Mariborčani. Pet minut po zadetku za 1:1 je s precejšnje razdalje sprožil Filipović, a meril mimo desne vratnice, zato pa je bil v 43. minuti natančnejši Tavares. Mariborski kapetan je predložek Ibraimija preusmeril v še drugi zadetek, za novo vodstvo.

Jurčić je za razliko od sarajevskega stratega Ješića, ki je zamenjal celotno enajsterico, med polčasom posegel po zgolj eni menjavi, Defendija je zamenjal Rajčević. Prva polovica drugega polčasa ni prinesla večjih pretresov, po devetih menjavah v 67. minuti pa so vijolice zadele še tretjič. Najprej je po hitri akciji močno sprožil Rahmanović, skorajda presenetil vratarja Pavlovića, ki pa je žogo izbil čez gol. Po kotu Ahmedija sta uigrano akcijo odigrala Bohar in Mendy, ki je na bližnji vratnici predložek Prekmurca pretvoril v zadetek za 3:1. V zaključnih minutah je bilo priložnosti precej manj, zato pa ni manjkalo nekaj trdnejših posredovanj. Po enem od teh je Šme predčasno zaključil srečanje, saj je velenjskega branilca s spodnjim delom čevlja pošteno kresnil po obrazu. Šmeja je na igrišču zamenjal kar vratar Obradović, ki je dobrih deset minut zaigral na položaju bočnega branilca, v ožjo obrambo se je pomaknil Mertelj. Obradović je bil vpleten tudi v akcijo, ki jo je zaključil Ahmedi, a albanski vezist ni izkoristil zaspanosti domače obrambe, saj je nastreljal zgolj vratarja Pavlovića. Sarajevo je praktično edino nevarnejšo akcijo odigralo v 90. minuti, ko je mariborska obramba izpadla po prostem strelu in uigrani akciji nasprotnika, ki pa vseeno ni privedla do zadetka.

MARIBOR 3:1 SARAJEVO
Tavares (2′, 43′), Mendy (71′); Duljević (27′)
Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi (od 46. Rajčević), Janža, Filipović, Kabha, Vršič, Ibraimi, Tavares, Bajde. Igrali so še: Rajčević, Mertelj, Šme, Viler, Dervišević, Sallalich, Rahmanović, Ahmedi, Bohar, Mendy. Trener: Krunoslav Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…