Kranjčane spomladi čaka trd boj za obstanek med prvoligaši, saj Gorenjci po dvajsetih krogih s trinajstimi točkami zasedajo zadnje, deseto mesto lestvice Prve Lige Telekom Slovenije. Varovanci trenerja Siniše Brkića so v pripravljalnem obdobju odigrali že enajst tekem, na katerih so ob treh zmagah in dveh remijih doživeli še šest porazov.


Nogometaši Triglava so se pomerili s kar nekaj zahtevnimi tekmeci, a so bili Crvena zvezda, Celje, zeniški Čelik, Gorica in Luka Koper premočni oziroma srečnejši. Obramba jeseni ni bila najmočnejša stran Gorenjcev, saj sta morala vratarja Žan Pelko in Darjan Curanović žogo 41-krat pobrati iz svoje mreže, kar je največ v celotni ligi. Tudi med pripravljalnim obdobjem je obramba dopustila nekaj prelahkih zadetkov, s čimer se je v pogovoru za spletno stran kluba strinjal tudi kapetan kranjskega prvoligaša Klemen Šturm: “Na tekmah proti močnejšim tekmecem smo pokazali, da lahko igramo vsaj enakovredno. Nivo discipline v fazi obrambe bo potrebno dvigniti na malce višji nivo, saj smo prejeli nekaj prelahkih golov. Na zadnjih dveh tekmah proti Gorici in Kopru smo že odigrali na zavidljivi ravni in le še boljši bomo.”

Kranjčani so se na nadaljevanje prvenstva teden dni pripravljali tudi v hrvaški Istri, kjer je bil poudarek predvsem na treningu taktike in tehnike, 19-letni bočni nogometaš pa je ta del priprav ocenil pozitivno in obenem zatrdil, da bo Triglav spomladi močnejši in nevarnejši: “Priprave bi ocenil kot uspešne. Sploh gradnja timskega duha in povezovanje soigralcev, je bilo sila uspešno, nekaj težav nam je predstavljalo le vreme. Igrišča niso bila optimalna, tudi tekme niso bile na najvišjem nivoju. A že v Novi Gorici ob povratku je bilo veliko bolje in moram reči, da gre vse po začrtanih tirnicah. Razlogov, da  ob prvi domači tekmi spomladanskega dela ne bi bili na najvišjem možnem nivoju, praktično ni.”

Triglav bo do pričetka spomladanskega dela sezone odigrali še dve pripravljalni tekmi, v soboto, 8. marca pa v kranjskem Športnem centru gostuje Zavrč, ki je v jesenskem delu sezone prišel do dveh tesnih zmag, po prvem obračunu pa so imeli v gorenjskem taboru nekaj krepkih tudi čez delo sodnikov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …