Mariborčani so v Ljudskem vrtu pred okrog 600 gledalci remizirali z romunskim Petrolulom iz Ploiestija. Romuni, so zadnjo sezono končali na visokem tretjem mestu in osvojili tudi naslov pokalnih prvakov ter si s tem priborili tudi nastop v kvalifikacijah za Ligo Europa. Oba zadetka sta padla po enajstmetrovkah, pri Mariborčanih je v polno meril Dejan Mezga, pri gostih iz Romunije pa je bil uspešen Jeremy Bokila, ki se ga je sicer v zadnjih tednih pogosto omenjalo v povezavi s prestopom v zagrebški Dinamo.


Tudi tokrat je trener Čačić v prvem polčasu preizkušal sistem 4-2-3-1, na katerega novi trener Mariborčanov kot kaže resno računa. V prvem polčasu sta pri vijoličastih po hitri in dinamični igri neuspešno poizkušala Bohar in Cvijanović, Mezga pa je po prekršku nad Mendyem uspešno izvedel najstrožjo kazen. V drugem polčasu je Čačić zamenjal devet nogometašev, priložnost je po daljši poškodbi dobil tudi Fajić, Filipović pa je do 71. minute, ko ga je zamenjal Rajčević, ravno tako povratnik po poškodbi, zaigral na poziciji branilca. V drugem polčasu so gostje izenačili, po dvoboju Mejača in Bokile je sodnik Tkalčič pokazal na enajstmetrovko, ki jo je napadalec iz Konga tudi uspešno realiziral. Pri vijoličasih, ki so tokrat sicer zaigrali v rumenih dresih, sta v drugem polčasu vrata Petrolula najresneje ogrozila Mejač in Dervišević, a se je v obeh primerih izkazal vratar Pecanha. Mariborčane že v nedeljo čaka zadnji test pred začetkom sezone, ob 20. uri se bodo v Ljudskem vrtu pomerili z moskovsko Lokomotivo.

MARIBOR 1:1 PETROLUL PLOIESTI
Strelci: Mezga (36 pen); Bokila (62 pen)
Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Trajkovski, Filipović, Cvijanović, Bohar, Mezga, Ibraimi, Mendy. Igrali so še: Mejač, Mevlja, Rajčević, Viler, Mertelj, Dervišević, Črnic, Berić, Fajić, Tavares, Ploj. Trener: Ante Čačić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Visoka zmaga Domžal

Prvi obračun današnjega dne se je pričel ob 15. uri v Kidričevem. V 18. krogu Prve lige Te…