Med deseterico slovenskih prvoligašev so bili v zimskem prestopnem roku najaktivnejši na koprski Bonifiki. V gnezdu kanarčkov je ostala le še peščica nogometašev, ki so vidno vlogo v rumeno-modrem dresu igrali tudi v jesenskem delu sezone, ob Leo Štulcu in Jaki Štromajerju velja omeniti še Jana Andrejašiča in Hysena Memollo.


Dušan Petković je skupaj z Andyjem Baro, hrvaškim nogometnim zastopnikom, ki je pred selitvijo v Koper pomembno vlogo odigral tudi pri poletnem prestopnem dogajanju v Halozah, v Koper zvabil kar osemnajsterico(!) novih nogometašev, med katerimi ni niti enega Slovenca. Čeprav je med kopico novincev tudi nekaj zanimivih imen, kot so Joel Valencia, Darnel Situ, Jacobo in še nekateri, je z izjemo Alberta Riera, Zlatana Muslimovića in Tonija Datkovića, bivših članov Zavrča, ostala petnajsterica širši slovenski množici več ali manj neznanka, česar se sicer zaveda tudi Petković. “V nedeljo se je v Sloveniji zaključil prestopni rok, tako da smo tudi sami postavili piko na to poglavje. Mislim, da smo delo opravili več kot dobro, saj smo pripeljali osemnajst novih igralcev. Kot sem dejal že ob začetku priprav, nas čaka težko delo, saj smo dobili osemnajst novincev in moramo v kratkem časovnem obdobju storiti veliko. Smatram pa, da smo na dobri poti, saj so fantje na vseh treningih pokazali, da napredujejo iz dneva v dan in se vedno bolj vključujejo,” je nekdanji reprezentant Srbije in Črne gore dejal pred kamero ‘klubskega’ portala eKoper.

Foto: FC Koper
Foto: FC Koper

Beograjčan, sicer sin Ilije Petkovića, je najbolj ponosen prav na dejstvo, da sta se na Bonifiko preselila Riera in Muslimović, ob tem pa poudarja, da bo lahko javnost v nadaljevanju sezone spoznala tudi preostale novince. “Vsekakor sta Albert Riera in Zlatan Muslimović najbolj zveneči imeni, saj za slovenski nogomet in fantom v slačilnici pomenita veliko. Iz dneva v dan se bodo lahko njuni soigralci učili od vrhunskih in izkušenih profesionalcev, ki sta igrala na najvišjem možnem nivoju. Imena ostalih javnosti še niso poznana, a bo imela javnost možnost, da jih v naslednjih štirih mesecih in štirinajstih tekmah, ki so še preostale, spozna in prepričan sem, da si bodo v slovenskem nogometu zgradili svoje ime,” je zaključil Petković.

Ob tem dodajmo še, da neuradna spletna stran kluba poroča, da je v minulih dneh s koprsko zasedbo treniral tudi izkušeni španski vezist Jonathan Ñíguez, ki je bil v preteklosti tudi član drugih ekip Villarreala, Valencie in madridskega Reala, nazadnje pa je igral za Feirense, ki nastopa med portugalskimi drugoligaši.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…