Napovedi Borisa Popovića in vodstva koprskega kluba, s športnim direktorjem Dušanom Petkovićem na čelu, so bila velika. Petković, ki je pred selitvijo na Bonifiko deloval v Zavrču, je obljubljal velike in zveneče okrepitve. Včeraj, ko so v Kopru predstavili kar deset novincev, pa se vas je nemalo spraševalo, kdo za vraga so možje za hrbtom Dušana Petkovića in Slavka Matića?


Z izjemo Tonija Datkovića je deveterica novincev za povprečnega spremljevalca nogometnega dogajanja popolna neznanka. Z izjemo Ivorja Horvata in Ivana Čovića, ki že imata kar nekaj izkušenj s hrvaškim prvoligaškim nogometom, gre v primeru preostalih za mlade fante, ki so le s težavo prihajali do priložnosti v drugem nogometnem rangu. Kljub temu pa so bile besede koprskega župana Borisa Popovića, ki se je v preteklih mesecih aktivno vključil v vodenje kluba, izjemno optimistične, nič kaj bolj črnogled pa ni bil niti Petković. “Verjetno nobena ekipa v Sloveniji tega prestopnega roka ni oddelala kot mi. V nekem trenutku smo bili v to prisiljeni, po drugi strani pa smo želeli, če se lahko tako izrazim, želeli ustvari nov klub. Postavili smo si najvišje cilje, do katerih, menim, da imamo pravico. S tem smo poskušali narediti prvi večji korak na poti v sam vrh slovenskega nogometa,” je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril nekdanji reprezentant Srbije in Črne gore.

Foto: Aleš Cipot
Kakšna bo pomladanska podoba kluba s koprske Bonifike? (Foto: Aleš Cipot)

Koprski zasedbi so se, kot smo poročali že včeraj, priključili Marin Jurina, Toni Datković, Mademba Djibril Cisse, Jakov Biljan, Fabian Lokaj, Ruben Belima, Ivan Čović, Ivor Horvat, Luka Leko in Ivan Blatančić, že v prihodnjih dneh pa naj bi se kanarčkom pridružila še Albert Riera in Zlatan Muslimović. Pozor, gre zgolj za tujce, Petkovićem pa je ob tem poudaril, da gre v nadaljevanju prestopnega roka pričakovati še dva ali tri novince iz tujine. Ob dejstvu, da naj bi koprske vrste zapustil tudi izkušeni Damir Hadžić, so Slovenci na Bonifiki očitno skorajda že znašli na listi ‘ogroženih vrst’. Petković pa kljub temu obljublja, da so bili novinci izbrani strokovno in profesionalno: “Pred vami je deset novih igralcev Kopra za preostanek sezone in upam, da tudi naslednje. Gre za igralce, ki smo jih spremljali daljše časovnem obdobju. Lahko vam povem, da so vsi poiskani in izbrani na profesionalen način. Tako profil igralcev, kot tudi karakteristike in karakter so takšne, kot smo jih potrebovali za oblikovanje novega Kopra,” je dodal Petković, ki je še poudaril, da Koper glede na vse, ne sicer po trenutnih rezultatih, ob Mariboru in Olimpiji spada med tri največje slovenske klube.

Koprčani bodo sicer hitro zapustili Bonifiko, kjer imajo tudi po besedah Petkovića najboljše pogoje za delo, saj se bodo med 14. in 24. januarjem nahajali v Medulinu, kjer bodo tekmovali na turnirju Arena Cup. Že kmalu po vrnitvi z juga Istre naj bi na Bonifiki gostovala tudi Crvena zvezda.

Seznam pripravljalnih tekem:
15. januar, Medulin: LUKA KOPER – SLAVEN BELUPO
18. januar, Medulin: LUKA KOPER – INTER ZAPREŠIĆ
21. januar, Medulin: LUKA KOPER – VIITORUL CONSTANTA
23./24. januar, Medulin: tekma za končno razvrstitev
26. januar, Medulin: LUKA KOPER – CRVENA ZVEZDA (tekma še ni potrjena)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…