Mariborčani so nocoj v Ljudskem vrtu zapravili lepo priložnost, da bi se z zmago in tremi točkami približali napredovanju v izločilne boje Evropske lige. Angleški Wigan je namreč izgubil na gostovanju pri ruskem Rubinu iz Kazana, ki si je z novo zmago praktično že zagotovil napredovanje. Vijoličasti so sicer še v igri za napredovanje, a sedaj niso odvisni le od svojih dosežkov.


“Današnjo tekmo smo odigrali na visokem nivoju, v večjem delu tekme smo bili boljši nasprotnik in si priigrali več priložnosti. Gostje so do enajstmetrovke prišli po naši napaki, medtem ko drugih priložnosti niso imeli. Mi smo imeli precej priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. V napaki smo hitro kaznovani za napake, ki so posledica padca osredotočenosti, kar nasprotnik hitro izkoristi in nas kaznuje,” je o današnjem obračunu v uvodu tiskovne konference po tekmi povedal strateg vijoličastih Šimundža, ki je v nadaljevanju odgovoril tudi na vprašanje o Boharju, ki je po vstopu v drugem polčasu dvignil nivo igre in imeli tudi dve lepi priložnosti za zadetek: “Bohar je prebolel viroza in je takoj po ozdravitvi dobil priložnost na tekmi v Celju, kjer pa še ni bil na pravem nivoju. Res je, da je danes dvignil nivo igre ob vstopu v igro, je pa seveda vprašanja kakšna bi bila situacija, če bi igral od situacija. Ko bo spet popolnoma pripravljen, bo seveda znova kandidiral za začetno enajsterico.”

Za Mariborom so tako znova trije zaporedni porazi, a Šimundža ostaja optimističen, saj vijoličasti ostajajo v igri za napredovanje: “Rubin je upravičil vlogo favorita, kar pomeni, da imamo še vse tri ekipi možnost napredovanja. Mi smo v najslabšem položaju, a bomo naredili vse kar je v naši moči, se pa seveda še nismo predali. Ne le za Maribor, tudi za noben drug klub poraz ni dobrodošel. Kar se tiče negativnih rezultatov, to ni bilo pričakovano. Če smo šli v evropske tekme z ambicioznostjo in z željo po zmagi, na drugih tekmah pa nismo bili pravi. Kljub vsemu smo igrali, fantje delajo dobro, mi želimo zabiti gol več.”

Trener gostovo Francky Dury je bil seveda vesel prvih treh točk v skupinskem delu Evropske lige: “Veseli smo zmage, fantje so dobro nadzorovali tekmo in igrali usklajeno. V drugem polčasu bi lahko bilo bolje, a smo veseli treh točk. Smo sicer v zaostanku, a imamo še vedno možnosti za napredovanje v izločilne boje. Če nam ne bi uspelo zmagati, bi bilo za nas praktično že vsega konec, a tako imamo vajeti še vedno v naših rokah in storili bomo vse, da napredujemo.”

Tekmovanje v Evropski ligi se nadaljuje 28. novembra, ko Mariborčani gostujejo v daljnem Kazanu, Zulte-Waregem  pa gostuje v Angliji, kjer se bo pomeril z Wiganom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …