Po Andražu Šporarju in Lucasu Ontiveru je ljubljansko Olimpijo zapustil še tretji napadalec – Enis Đurković, sledil pa bi mu lahko tudi Dejan Đermanović. Brez napadalca so ostali tudi Koprčani, saj se je Josip Ivančić, s strani Rijeke posojeni nogometaš, po pričakovanjih preselil v moldavski Šerif.


Najprej v Ljubljano. Đurković je z vodstvom Olimpije sporazumno prekinil pogodbo, ki bi sicer potekla s koncem aktualne sezone. Kranjčan sicer že nekaj časa ni bil v načrtih zmajev, v minuli sezoni je bil posojen Radomljam (24 tekem in trije zadetki), jeseni pa ni igral pod vodstvom trenerja Marijana Pušnika, saj so ga zmaji posodili Celjanom, za katere je v štirinajstih tekmah dosegel dva zadetka. Nekdanji napadalec Triglava, v dresu katerega je v sezoni 2012/13 zabil štirinajst zadetkov, z Olimpijo v začetku priprav ni treniral.

Bi pa lahko Đurkoviću sledil tudi Dejan Đermanović, ki bi se lahko znova vrnil v Bosno in Hercegovino. Tam je v preteklosti že nosil dres sarajevske Slavije, zdaj naj bi se zanj zagreli pri Željezničarju, kar je igralec potrdil tudi za bosanski SportSport.ba. “Danes imamo zbor, v naslednjih dneh pa bomo poizkusili rešiti moj status. Če se bo vse izteklo v redu, bom najverjetneje prišel v Željezničar,” je Đermanović, ki je jeseni v enajstih tekmah dosegel tri zadetke, zaupal bosanskim novinarjem. Đermanović je član Olimpije že vse od začetka leta 2012, ko je kmalu po prihodu navdušil, saj je v sedmih tekmah dosegel kar pet zadetkov, a je obetaven začetek pokvarila poškodba kolena, zaradi katere ni igral leto in pol.

Nov odhod pa se je zgodil tudi v Kopro. Med številnimi obrazi, ki so zapustili Bonifiko, je tudi Josip Ivančić. S strani Rijeke posojeni napadalec se je odločil za prestop v Moldavijo, odslej bo nosil dres tiraspolskega Šerifa, ki ga je v teh dneh zapustil nekdanji Celjan Igor Jugović. Ivančić, ki se je v Kopru veselil štirih zadetkov, je bil danes že predstavljen kot nov član trinajstkratnih moldavskih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…