Mariborski strateg Krunoslav Jurčić je pripravam članskega moštva priključil tudi Žana Celarja. Nekdanji up mladinskih selekcij Šenčurja in Triglava je prvo tekmo v članskem dresu odigral že jeseni, ko je ognjeni krst doživel v prijateljski tekmi s Slaven Belupom in se tedaj razveselil tudi zadetka.


“Če je fant pravi in pokaže kakovost, smo vedno za to, da se mu ponudi priložnost. Na mladih svet stoji. Privilegij za vse nas, ki delamo v nogometu, je videti mladega, odličnega, kakovostnega in ambicioznega fanta, med temi je tudi Celar. Mislim, da Maribor v zgodovini naše nogometne šole na položaju napadalca še ni imel takšnega talenta. Govorimo o položaju, ki jo vsi obožujemo, in prepričan sem, da bo fant s pravilnim razvojem biser slovenskega nogometa,” je v ponedeljek, po uvodnem treningu priprav na nadaljevanje sezone, o Celarju z izbranimi besedami razlagal športni direktor Zlatko Zahovič. Jurčić je že decembra dejal, da bo šele šestnajstletnega napadalca s člansko zasedbo vijolic odpotoval tudi na priprave v turški Belek, še pred tem pa je kadetski reprezentant Slovenije doma iz Voklega pri Šenčurju z vodstvom Maribora sklenil nov dogovor.

S petnajstimi zadetki prvi strelec kadetskega prvenstva je prvo profesionalno pogodbo sklenil že ob selitvi v Ljudski vrt, sredi leta 2014, z začetkom letošnjega leta pa je pričela veljati nova pogodba. Prejšnji dogovor bi se iztekel čez leto in pol, z novo pogdbo pa bo v Mariboru ostal vse do konca leta 2018.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…