Nogometaši Maribora so vstopili v drugi teden priprav v turškem Beleku, v katerem jih čakajo še tri preizkušnje, prva že jutri proti poletni znanki Astani. Kot je že navada, je z moštvom v Antalyjo odpotoval tudi Drago Cotar, predsednik najtrofejnejšega nogometnega kolektiva na sončni strani Alp, ki je pred vrnitvijo v domovino nekaj besed namenil tudi za klubsko spletno stran.


“Videl sem tri tekme, dve smo zmagali, eno izgubili in še ta poraz velja pripisati sodniškemu kriteriju. Prisotna je tudi utrujenost po nizu treningov, kar pa sodi zraven, brez tega v tej fazi ne gre. Ob mojih stikih z igralci mi je bilo predstavljeno, da so zadovoljni s potekom priprav. V dogovoru s strokovnim vodstvom se lokacija pripravljalne baze ni spreminjala, ekipa in spremljevalno osebje so je že vajeni. Ta pomemben del vadbe bodo opravili v znanem okolju, ob tem smo imeli srečo z vremenom. Opazno je, da so se novinci ujeli s soigralci, tako da homogenost ekipe ostaja naša prepoznavna značilnost,” je dejal nekdanji predsednik uprave največjega pokrovitelja kluba, ki pa tudi po upokojitvi ostaja na čelu mariborskega prvoligaša.

Tako kot privrženci mariborskega kluba, tudi Cotar že nestrpno čaka na nadaljevanje državnega prvenstva, v katerega bodo vijolice krenile z dvema tekmama v Ljudskem vrtu. Po uvodu proti Celju sledi že večni derbi z Olimpijo. Kot je znano že nekaj časa, je klub ponudil paket vstopnic za obe tekmi, zato ne čudi, da se odlično prodajajo tudi vstopnice za obračun s Celjani: “Vsi že komaj čakamo, da se začne. Z našimi zvestimi navijači na tribunah bo doživetje pomladi še lepše. Z zanimanjem bom spremljal informacije o naslednjih dneh v Turčiji, po vrnitvi domov pa upam, da bo vreme ostalo stabilno za izpolnitev zaključnih delovnih aktivnosti. In potem – vsi v Ljudski vrt. Vsi vemo, da vijolice cvetijo spomladi, tako da sem optimističen pred nadaljevanjem sezone.”

“Zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin smo prezimili na drugem mestu, seveda pa s tem ne bomo zadovoljili. Prepričan sem, da bomo zaostanek hitro izničili in verjamem, da so skupne želje uresničljive,” optimistično napoveduje Cotar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…