Včeraj so se na sojenje ponovno odzvali iz Ljudskega vrta. Tokrat se ni odzval športni direktor Zlatko Zahović ali pa trener vijoličastih Darko Milanič, tokrat je svoje videnje in mnenje kluba izrazil predsednik NK Maribora Drago Cotar.


Cotar je v izjavi za javnost, ki jo objavljamo v celoti poudaril da napake bodo in se bodo dogajale, a da tako več ne gre naprej.

Izjava: »Napake bodo. In se bodo dogajale. So sestavni del nogometa in tako jih sprejemamo. Dokler napake ne postanejo “napake” in dokler ne postanejo serijske.

Po nedeljskem dogajanju v Kidričevem in podaljšanju niza, ko je oškodovan NK Maribor, ne moremo ostati brez odziva. Vedno izhajamo iz svojega izhodišča. Analizo začnemo pri sebi in o podobi na igrišču bomo s strokovnimi argumenti. Moteče pa so ponavljajoče se zadeve, ki močno vplivajo na rezultate našega dela. Zato se zdaj tudi javno, na najvišjem nivoju kluba, sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja?

Zdaj je teh napak, ki se dogajajo v škodo NK Maribor, absolutno preveč. Dogajajo se v našo škodo ali v dobrobit drugega kluba in čas je, da vsi skupaj pogledamo v ogledalo. Dobronamerno, ne s kritiko zaradi kritike. Včasih je pri iskanju rešitev treba opraviti tudi reorganizacijo mnenja. Vse pa z namenom, da bo slovenski nogomet in vsi, ki delujemo v njem, ohranil kredibilnost. 
Pri NK Maribor se preveč žrtvujemo za napredek in nenehen razvoj institucije, vsak na svoj način, predvsem pa 24/7, da bi mirno spremljali nepravilnosti, ki jim ni videti konca. Preveč smo vložili znanja, truda in časa, da bi tekmovalni in organizacijski nivo kluba pripeljali do nivoja, ko se je mogoče 5x v sedmih letih uvrstiti v skupinski del evropskih tekmovanj, ob tem pa bi dopuščali, da gredo zadeve v slovenskem nogometu v napačno smer.

Ne zahtevamo privilegijev, nihče pa nas ne more prepričati, da si ne zaslužimo enakovrednega statusa. In da ne čakamo vsake naslednje tekme z negotovostjo, koliko več bo treba storiti na igrišču od nasprotnika, da lahko nadaljujemo boj za uresničitev športnih ciljev.

Enotno sporočilo iz Ljudskega vrta je: Tako ne gre več naprej! Ne bomo se prepustili toku, kajti borimo se za pravičnost, za naš Maribor, za vse navijače, ki živijo za klub in z vijol’čno energijo polnijo slovenske ter tudi stadione v tujini. Imamo dovolj dokazov za naše trditve o pristranskem sojenju, ki jih nočemo razkrivati, ker želimo najprej urediti zadeve po mirni poti, z dialogom, s strokovno argumentirano komunikacijo, preden bomo prisiljeni dokaze posredovati javnosti. Tudi z zahtevo po izvzetju koga izmed sodnikov za sojenje naših tekem.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…