Za Mariborčani je v turškem Beleku že dober teden priprav. V minulih dneh se je nogometašem priključil tudi predsednik Drago Cotar, v preteklosti prvi mož Zavarovalnice Maribor, generalnega pokrovitelja kluba, ki je tudi po upokojitvi ostal na položaju predsednika najtrofejnejšega slovenskega nogometnega kolektiva.


“Moram priznati, da je premor do začetka spomladanskega dela sezone predolg. Po zadnji decembrski tekmi, ko je bil urnik res natrpan, smo vsi rekli, da nam bo ustrezalo za nekaj časa odmisliti nogomet. Potem pa hitro začneš pogrešati vse skupaj in ugotoviš, kako ti manjkajo ti trenutki. To je bil tudi eden razlogov, da se priključim pripravam. Da vidim ekipo, strokovni štab, spremljam pripravljalne preizkušnje in si skrajšam čas do prve uradne tekme,” je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal prvi mož kluba, ki vijoličastim predseduje že vse od leta 2006, ko so bili Štajerci zaradi finančnih težav še v najbolj globokem breznu. V zadnjem desetletju je s sodelavci klub popeljal do današnje ravni, ko se lahko vijolice pohvalijo z večmilijonskim plusom na računu in si brez težav privoščijo dvotedenske priprave na turški sredozemski obali, kjer sicer vadi na stotere ekip. 63-letni predsednik kluba, ki se je pred časom poslovil tudi od zaščitnega znaka – brkov, je pohvalil tudi homogenosti ekipe, ki jo vodi kapetan Marcos Tavares: “Všeč mi je homogenost ekipe. Prav v vseh pogledih pa je opazno, da je tudi izredna disciplinirana. Veliko bolj kot druge, ki so istočasno v hotelu. Nihče ne zamuja, igralcev ne srečuješ nikjer drugje kot na igrišču ali v jedilnici, ko je čas za obroke, kar je v nasprotju z drugimi ekipami, ki nimajo takšnega reda. Lahko rečem, da je naša za vzor vsem drugim ekipam tudi po tej plati.”

Ob pogledu na ligaško razpredelnico se zdi, da tudi Mariborčane v boju za obe lovoriki čaka zanimiva in napeta pomlad, Cotar pa ne skriva ambicij, da želi letos v Ljudskem vrtu videti dvojno krono. Ob tem pa je za zaključek pogovora izrazil še željo, da bi bi bile dobro obiskane tudi tekme domačega prvenstva: “Najprej moram omeniti, da bi me razveselilo, če bi tudi za tekme slovenskega prvenstva imeli toliko povpraševanja po vstopnicah kot v času evropskih spektaklov. Da bi se nadaljevala čudovita zgodba, ko je nogomet združil ljudi v Mariboru. Všeč so mi prizori, ko grem na tekmo in vidim, da vse več žensk prihaja na stadion. Na naših tekmah se zbirajo različne generacije in prav je, da nogomet dobi status, ki si ga zasluži. Da tekma postane družaben dogodek za celotne družine. Po tekmovalni plati pa seveda ne skrivamo, da bi želeli spet postati prvaki, pokalni zmagovalci. Vemo, kaj si želimo. In kaj od nas zahtevajo navijači. Verjamem, da bomo spet imeli dovolj razlogov za nova skupna slavja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani napredujejo po lestvici

Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…