Medtem ko se za Domžalčane in Goričane nova sezona pričenja že pojutrišnjem, imajo v taboru Olimpije do prve uradne preizkušnje še precej časa. Kot vse kaže, bo ljubljanski strateg Rodolfo Vanoli dobil še nekaj novih moči, saj zmaji na nekaterih mestih na igrišču še potrebujejo nekaj potrebnih moči.


Kot zadnji se je državnim prvakom pridružil tudi Đorđe Crnomarković, ki je v Olimpijo v primerjavi z domačo trojico Velikonja, Ejup in Kirm prestopil skozi stranska vrata in nekoliko nepričakovano. Zdaj že bivši branilec Javorja iz Ivanjice je že kmalu po podpisu pogodbe o novem klubu govoril z izbranimi besedami: “Prvi vtisi so fenomenalni, prišel sem v velik klub, v veliko mesto, v klub, ki je osvojil naslov ter se bori za vstop v ligo prvakov in Evropo. Upam, da upravičim pričakovanja in da v evropskih tekmovanjih pridemo čim dlje.”

Crnomarković, podobno kot tudi Andraž Kirm, na včerajšnji tekmi proti ruskemu Tereku še ni dobil priložnosti za debi, je pa zato spregovoril o svojim najmočnejših adutih, ki so borbenost, skok igra, natančne podaje in dobra igra v duelih. 22-letni branilec je priznal, da so se zanj zanimali tudi drugi klubi, z njim so povezovali tudi Atalanto in Rijeko, kakor tudi oba srbska velikana: “Res je, imel sem še nekaj ponudb, vendar sem izbral Ljubljano, saj so mi pripovedovali, da je Ljubljana prelepo mesto, da so ljudje mirni in dobri. Pomembno je, da gre za dober klub v lepem mestu, kar mi ugaja, saj prihaja iz manjše sredine, kjer se tako kot tukaj živi mirno in dobro.”

Olimpija je bila na račun Ranka Stojića, Marka Nikolića, Miroslava Radovića in tudi Danka Lazovića, ki je mimogrede tik pred prestopom v madžarski Videoton, precej pozornosti deležna tudi v Srbiji, kjer je novinec v obrambi spoznal tudi enega od novih soigralcev: “Poznam Dejana Kelharja, ki je igral v Crveni zvezdi, ko sem sam igral za Donji Srem. Srečala sva se na igrišču, igrala sva drug proti drugemu. Vesel sem, da sem prestopil v tako velik klub in da bova soigralca. Morda se me bo spomnil, to bomo videli na treningu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…