Uvodno pripravljalno preizkušnjo so danes odigrali tudi nogometaši Domžal, ki bodo v spomladanski del sezone krenili s prvega mesta. Na osrednjem igrišču domžalskega Športnega parka se je četa trenerja Luke Elsnerja pomerila z ljubljansko Ilirijo, ki je pred dnevi po preobratu ugnala tudi kranjski Triglav.


Tretjeligašu, ki v 3. SNL center zaostaja zgolj za vodilno Zarico, tokrat ni uspelo presenetiti favoriziranega nasprotnika. Domžalčani so imeli že v prvem polčasu precejšnjo premoč, a je v mreži gostujočega vratarja Marka Kralja končal zgolj poizkus Nemanje Maksimovića. Srbski vezist je v 15. minuti zadel z 10 metrov, potem ko so gostujoči branilci slabše izbili žogo. Le minuto pred tem je Slobodan Vuk po podaji Matica Črnica zatresel prečnik, v 24. minuti je, potem ko je Haris Helezović v kazenskem prostoru podrl Veljka Simića, enajstmetrovko zapravil Uroš Korun in sprožil preko vrat. V zaključku prvega polčasa so neuspešno poizkušali še Maksimović, Horić, Zec, medtem ko so Ljubljančani v prvem polčasu prišli do dveh poizkusov, a sta bila Trifković in Vidic nenatančna. Domžalski strateg Luka Elsner je v drugem polčasu zamenjal celotno enajsterico, sprva sta poizkušala Dobrovoljc in Aneff, vodstvo pa je uspel povišati Požeg Vancaš, ki je v 59. minuti s silovitim strelom z vrha kazenskega prostora povišal na 2:0. Že štiri minute kasneje je bilo 3:0, z lepim udarcem s 23 metrov je v spodnji desni kot zadel Jorrin John, reprezentant Antigve in Barbude, ki se nahaja na preizkušnji. Po nekaj zapravljenih priložnostih, poizkušali so John, Aneff in Ivkić, ki je stresel prečnik, je Jelar v 86. minuti postavil končni izid srečanja. Ta je izkoristil proti napad in po podaji Johna z 22 metrov neubranljivo zadel v spodnji desni kot gostujočih vrat.

V dresu Domžal sta se predstavila novinca Matic Črnic in Dejan Trajkovski, zaigral je tudi mladi Romun Andrei Blejdea, medtem ko Mateja Eterovića še ni bilo v kadru. Srečanje so izpustili tudi Zeni Husmani, Benjamin Morel, Ajdin Mulalić in Aladin Šišić.

DOMŽALE 4:0 ILIRIJA EXTRA-LUX
Maksimović (15′), Požeg Vancaš (58′), John (63′), Jelar (86′)

Domžale – prvi polčas: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Majer, Zec, Simić, Maksimović, Črnic, Vuk. Drugi polčas: Milić, John, Požeg Vancaš, Jelar, Aneff, Pejović, Panayiotou (83′ Blejdea), Primc (75′ Ivkić), Podlogar, Dobrovoljc, Kous. Trener: Luka Elsner.
Ilirija Extra-Lux: Kralj, Gabrovšek, Hadžipašić, Jurišič, Helezović, Verbič, Haložan, Dorniž, Vidic, Pric, Trifković. Igrali so še: Latinčič, Beširević, Djenić, Smajić, Suljević, Agičić, Lučič, Kmetič, Jovančič, Dobnikar, Hvastija. Trener: Goran Markovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…