Domžalčani bodo priprave v turški Antalyji zapustili neporaženi, a tudi brez zmage. Četa trenerja Luke Elsnerja, ki je spočil večino najpomembnejših adutov, je na turških tleh remizirala še četrtič zapored, tokrat še s sofijsko Lokomotivo. Obračun se je končal z izidom 2:2.


Bolgari so povedli v 18. minuti, po podaji iz kota, ko je predložek Romanova na drugi vratnici odbil Podlogar, okroglo usnje je končalo pri Livrementu, ki je močno sprožil s 25 metrov, žoga je na poti spremenila smer in s pomočjo vratnice po mnenju sodnikov šla preko črte. Domžalčani so skušali izenačiti, dejaven je bil predvsem Morel, ki je bil najnevarnejši v 43. minuti, ko je iz prostega strela za las zgrešil okvir vrat. Tudi drugi polčas so bolje pričeli Bolgari, a se je v sedmi minuti nadaljevanja po zvitem strelu Romanova izkazal novinec v domžalskem golu Trilles. Kmalu zatem je poizkušal še Tom, Domžalčani pa so izenačili v 58. minuti, ko je prodrl Morel in pred golom iskal Podlogarja, od katerega pa je bil hitrejši Trifonov, ki pa je z drsečim štartom žogo spravil za hrbet svojega vratarja. V nadaljevanju so za Domžale poizkušali še Požeg Vancaš, Podlogar in in Ožbolt, ki pa niso uspeli premagati vratarja Mitreva. Zato pa so bili v 73. minuti natančnejši Bolgari. Ti so izkoristili izgubljeno žogo Domžal, Genov je potegnil proti golu in z natančnim strelom z 20 metrov matiral nemočnega Trillesa. Domžalčani pa so v končnici kljub vsemu prišli še do drugega izenačenja. Slabo podajo do bolgarskega vratarja je izkoristil obetavni Romun Blejdea, ki je prestregel žogo, obšel vratarja Mitreva in okroglo usnje poslal v nebranjeno mrežo.

DOMŽALE 2:2 LOKOMOTIV SOFIA
Trifonov (58′ ag), Blejdea (88′); Livremento (18′), Genov (73′)

Domžale: Trilles, Požeg Vancaš, Jelar, John, Kumer, Podlogar, Juninho, Aneff, Dobrovoljc, Morel, Kous. Igrali so še: Črnic, Grvala, Ožbolt, Blejdea. Trener: Luka Elsner.
Lokomotiv Sofia: Mitrev, Branekov, Genov, Trifonov, Romanov, Trayanov, Livremento, Tom, Ivanov, Chehoudi, Todorov. Igrali so še: Ranđelović, Vasev, Velkovski, Manolov, Rizov. Trener:

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…