Domžalčani so v sklopu priprav v Turčiji odigrale še tretje srečanje. Po gruzijski Čikuri in ukrajinskem Metalistu je nasproti stal še bolgarski Levski. Za mestnim rivalom CSKA-jem drugo najuspešnejše bolgarsko moštvo je iztržilo remi, zadetka sta padla v uvodu obeh polčasov, v rumenem dresu je prvič zaigral novinec Samir Masimov, v konici napada je zaigral osemnajstletni Senad Jarović.


Povedli so Sofijci, ki so domžalsko obrambo izigrali že v drugi minuti srečanja. Hristov je s podajo v prostor zaposlil Kostadinova, ki je izkoristil višek prostora na desni strani kazenskega prostora in brez težav zadel v bližnji kot domžalskih vrat. Nadaljevanje polčasa je prineslo bore malo pravih priložnosti, omeniti velja situacijo v kazenskega prostoru Levskega. V 23. minuti je Horić po prostem strelu Brachija stresel vratnico, a storil tudi prekršek nad enim od bolgarskih igralcev. Nevaren je bil tudi Črnic, ki je v 30. minuti sprožil v spodnji levi kot, a le za nekaj centimetrov zgrešil okvir gola Levskega. V 41. minuti je bilo nevarno tudi na nasprotni strani igrišča, ko je Golubović izven kazenskega prostora podrl Hristova, prejel rumeni karton, pred golovo črto pa je žogo izbil Horić.

Podobno kot v prvem polčasu, je tudi v drugem zadetek padel že v drugi minuti. Trajkovski je poslal predložek pred gol Levskega, kjer je bil najvišji Jarović. Visokorasli napadalec je žogo nastavil Horvatu, ta pa je z 20 metrov neubranljivo sprožil v zgornji levi kot. Omeniti velja le še strel Črnica, ki je po povratni podaji Trajkovskega meril v spodnji levi kot bolgarskega gola, a je strel blokiral Galin.

LEVSKI SOFIJA 1:1 DOMŽALE 
Kostadinov (2′); Horvat (47′)
Domžale: Golubović, Dobrovoljc, Zec, Horić, Brachi, Horvat, Vetrih, Trajkovski, Masimov, Črnic, Jarović. Trener: Luka Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Baš nov vratar Radomelj

Naša elitna liga se bo sredi meseca podila za žogo v prvem krogu. Klubi si ponavadi že pre…