Tudi zadnje srečanje 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije, podobno kot v Zavrču in Ljubljani, ni ponudilo zadetkov. Celjani in Domžalčani so se v obračunu kroga razšli brez zmagovalca, čeprav so gostje srečanje zaključili s kar dvema možema manj. Tako smo v drugem polčasu spremljali pravo ofenzivo grofov, saj je bil že v 35. minuti izključen Kenan Horić, v 79. minuti pa je moral pod predčasno prho še Rudi Požeg Vancaš. Kljub številčni in tudi terenski premoči pa Benjamin Verbič in soigralci niso uspeli streti odpora Domžalčanov, ki jih je v zaključku srečanja, po pravi bombi Igorja Jugovića, po posredovanju Nejca Vidmarja rešil tudi okvir vrat.


Kot prvi so v drugi minuti srečanja zapretili Celjani, a Šišić ni uspel resneje ogroziti Kotnika, ki je imel nekaj več dela v šesti minuti, ko je Trajkovski poslal nevarno žogo z leve strani igrišča, Črnčič pa je ni uspel spraviti za hrbet celjskega čuvaja mreže. Gostje so bili podjetnejši tudi v nadaljevanju. Ob koncu 16. minute je Skubic poslal idealno žogo pred gol, na prvi vratnici je žogo najprej zgrešil Požeg Vancaš, še bližje pa je bil Vuk, a tudi domžalska desetica žoge ni pospravila v domačo mrežo. Celjani so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 19. minuti, ko je Lendrić lepo sprejel dolgo podajo v kazenski prostor Domžal, a je Dalmatinec namesto strela iskal prekršek Horića, Skomina pa ga je zaradi simuliranja upravičeno kaznoval z rumenim kartonom. Domači so do prvega strela prišli dve minuti kasneje, ko pa je Jeslinek z desne strani kazenskega prostora meril preko gola. Ko so Domžalčani znova prevzeli pobudo, pa je v 35. minuti v protinapad krenil Bajde, Horić ga je na sredini igrišča zaustavil s prekrškom in si v roku šestih minut prislužil še drugi rumeni karton sodnika Skomine, ki je bosanskega branilca poslal pod predčasno prho. Kljub vsemu pa grofje v zadnjih desetih minutah niso izkoristili igralca več na zelenici, saj so gledalci spremljali precej trdo in agresivno srečanje, pravih priložnosti pa v prvem polčasu ni bilo.

Celjani so v drugi del obračuna krenili precej bolje in si lepo priložnost za vodstvo priigrali že v uvodni minuti nadaljevanja. Po prostem strelu z desne strani igrišča je ob bližnji vratnici sprožil Soria, vendar v gneči z bližine zadel zgolj levo vratnico, v nadaljevanju pa je po zmedi žoga končala v rokah Vidmarja. V 52. minuti je dolgo podajo Miškića v kazenskem prostoru Domžal lepo sprejel Bajde, zaposlil Sunnyja, ki pa je ob levi vratnici s štirih metrov nastreljal Vidmarja, ki je pravočasno krenil iz gola. Sunny je poizkušal tudi dobri dve minuti kasneje, a Vidmar po strelu z 20 metrov ni imel težav s krotenjem okroglega usnja, nekaj sekund kasneje pa je s 15 metrov zgrešil še Bajde. Celjski pritisk se je nadaljeval, v uvodu 56. minute je z roba kazenskega prostora sprožil še Verbič, ki pa je po strelu v daljši kot za las zgrešil mimo leve vratnice. Minuto kasneje s strelom poskusil še Lenrič, ki je imel 20 metrov od domžalskega gola precej prostora, a je tudi on meril mimo gola. Domžalčani so enega redkih napadov izpeljali v 64. minuti, ko sta v protinapad krenila Črnic in Vuk, slednji je z leve strani sprožil v daljši kot, a Kotnik ni imel pretiranih težav. Celjani so odgovorili z novim strelom Lendrića, vendar tudi on Vidmarju ni povzročil preglavic, medtem ko je Verbič po krajšem zatišju v 76. minuti zgrešil okvir vrat. Tri minute zatem pa so Domžalčani ostali le še pri devetih možeh na igrišču, saj si je drugi rumeni karton na tekmi po prekršku nad Verbičem prislužil tudi Požeg Vancaš. Celjani so si najlepšo priložnost na tekmi pripravili v 89. minuti, ko je Verbič najprej preigral Majerja in po tleh sprožil z 18 metrov, a je Vidmar odbil, nakar je z dobrih 23 metrov silovito sprožil še Jugović, Vidmar pa je pravo bombo s konicami prstov preusmeril v prečnik in kot.

Z osvojeno točko so lahko že zaradi dejstva, da so srečanje zaključili brez dveh igralcev, precej bolj zadovoljni Domžalčani, ki so po remiju obdržali tudi drugo mesto na lestvici ter Celjane in Ljubljančane obdržali na enaki točkovni razdalji, kot pred tokratnim krogom.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…