Domžalčani so dobili tudi drugo pripravljalno srečanje. Na osrednjem igrišču domžalskega Športnega parka se je četa trenerja Luke Elsnerja, ki se lahko od četrtka pohvali z UEFA Pro licenco, pomerila s kranjsko Zarico, ki v 3. SNL center zaseda vodilno pozicijo.


Domžale so slavile s 4:0, mreža Zarice pa se je, potem ko v prvi polovici polčasa priložnosti praktično ni bilo, prvič zatresla v 41. minuti, ko je globinsko podajo Zeca izkoristil Veljko Simić, ki je s strelom v dolgi kot dobil dvoboj z gostujočim vratarjem Vrečičem. Pred tem so s streli poizkušali Mate Eterović, ki se je danes prvič predstavil v rumeno-modrem dresu, Uroš Korun in Darko Zec. Blizu povišanja vodstva je bil dve minuti po vodilnem zadetku tudi Slobodan Vuk, a je žoga po volej udarcu za malce zgrešila okvir vrat. Drugi polčas so domači že v uvodni minuti odprli z odlično priložnostjo. Po podaji Trajkovskega je s prve zaključil Podlogar, a se je z obrambo izkazal Vrečič. Kasneje so bili neuspešni še Korun, Vuk in Jan Blažek, ki se nahaja na preizkušnji, v 58. minuti pa so Domžalčani povišali vodstvo. Po strelu Vuk, ta je streljal z glavo, kranjski čuvaj mreže Vrečič žoge ni uspel zadržati, Podlogar pa je žogo potisnil v prazno mrežo. Vsega dve minuti kasneje je povišanje vodstva, po strelu Požeg Vancaša, preprečila leva vratnica, po odbiti žogi pa je po predložku Podlogarja gostujoči branilec Jerković zatresel še prečnik. Če ni šlo v 60. minuti, pa je šlo minuto kasneje. Takoj po akciji se je v priložnosti znašel Blažek, ki se je znašel sam pred vratarjem, ga lepo preigral in žogo neoviran poslal v kranjsko mrežo. Končni izid srečanja je v 78. minuti postavil Matej Podlogar, ki je zadel še drugič. Akcijo sta pričela oba igralca na preizkušnji, Blažek je na levi strani kazenskega prostora zaposlil Panayiotouja, ki je poslal predložek na drugo vratnico, Podlogar pa jo je z bližine poslal v gol.

Zaradi okrevanja po poškodbi danes niso igrali Zeni Husmani, Ajdin Mulalić, ki se je poškodoval prav v dresu Zarice, Aladin Šišić, Nemanja Maksimović in Yann Mvita Nkelu, ki je na preizkušnji.

DOMŽALE 4:0 ZARICA KRANJ
Simić (41′), Podlogar (58′, 78′), Blažek (61′)

Domžale: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Zec, Majer, Simić, Morel, Črnic, Eterović. Igrali so še: Milić, Požeg Vancaš, Jelar, John, Vuk, Žužek, Panayiotou, Kumer, Podlogar, Blažek, Aneff, Dobrovoljc, Kous. Trener: Luka Elsner.
Zarica Kranj: Vrečič, Babić, Ajdovec, Dolžan, Pirc, Jerković, Robnik, Kotnik, Šubic, Levstek, Božičič. Igrala sta še: Stanko, Dimitrov. Trener: Janez Zupančič.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …