Domžalčani so bili zopet na pragu poraza. Do izenačujočega zadetka so prišli šele ko je Triglav ostal na igrišču z desetimi igralci, saj je Vlado Šmit prejel drugi karton. V naslednjem napadu in obleganju vrat triglava pa je kranjski branilec Edvin Zolić nespretno posredoval pred svojimi vrati in domačim podaril točko. Kljub točki pa v domžalskem taboru niso najbolj zadovoljni, igra nikakor ne steče, napadalci so neučinkoviti, izgubljajo pa tudi boj za tretje mesto z največjim konkurentom za evropska tekmovanja Koprom, ki je v gosteh visoko ugnal Rudar Velenje. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 32. krog. Glavni sodnik: Matej Jug.
Domžale: Športni park, 350 gledalcev.
DOMŽALE 1:1 TRIGLAV
Strelci: Šmit (4); Zolić (86 ag)
Domžale: Vidmar; Majer, Dobrovoljc, Halilović, Janža, Husmani (75 Balokog), Gorenc Stanković, Balkovec (47 Osmanaj), Šimunović, Čadikovski, Ihbeisheh (46 S. Vuk). Trener: Stevan Milosavljević.
Triglav: Pelko, Šturm (65 Sever), Zolić, Đurković (85 Bukara), Krcić, M. Poplatnik, A. Poplatnik, Šmit, Pokorn, Stojnić, Bubanja. Trener: Dušan Kosić.

 

Čeprav je deževalo, sta obe ekipi bili odločeni, da se na težkem igrišču, ponekod so bile luže, spopadeta za 3 točke. Domžalčani so imeli priložnost, da popravijo slab vtis z zadnjih tekem in v primeru zmage bi zmanjšali zaostanek za tretjeuvrščenim Koprom. Triglavu pa je vsaka točka pomembna za obstanek.

Malo gledalcev je v Športnem parku v Domžalah v prvem polčasu videlo zanimivo in dinamično tekmo, saj sta obe ekipi zaigrali zelo ofenzivno, zvrstilo se je kar nekaj priložnosti na obeh straneh. Potem pa šok za domače gledalce. Srbski igralec Triglava Vlado Smit je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov, domžalski vratar Nejc Vidmar je bil pri tem udarcu nemočen. Potem sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnosti za zadetek, vendar sta se izkazala oba vratarja. Marsikateri protinapad pa so preprečile tudi luže na igrišču. Vratar gostov Žan Pelko je s svojimi bravoznimi obrambami v obup spravljal nogometaše iz Domžal. Najlepšo priložnost za domače je imel Mato Šimunović, vendar mu je Žan Pelko ubranil strel iz bližine. Na drugi strani pa je Davor Bubanja iz bližine poslal žogo čez gol.

Domači trener Mojsilović je takoj na začetku 2. polčasa opravil dve menjavi, tako da je drugi polčas pripadal Domžalčanom, ki je imel pobudo in so večkrat poskušali s streli. Triglav pa je osredotočil na branjenje vodstva. Prve težave za obrambo Kranjčanov so se pričele v 65. minuti, ko je moral Klemen Šturm zapustit igrišče na nosilih zaradi poškodbe. V 74. minuti pa bi Kranjčani skoraj napravili napako, Petar Stojnič je podal nazaj svojemu vratarju, žoga pa se je zaustavila v luži, proti vratom je stekel Liridon Osmanaj, vendar je kranjski vratar pravočasno posredoval. Čez štiri minute je ponovno odlično ubranil, ko je z glavo streljal rezervist Slobodan Vuk. V isti minuti je neuspešno poskusil še Dragan Čadikovski. Nato pa je prišla usodna 86. minuta. Vlado Šmit je dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Slobodanom Vukom in tako je Triglav ostal z desetimi igralci. Domžalčani so izkoristili to prednost in čez minuto so tudi izenačili. Domači bočni igralec Erik Janža je podal pred vrata triglava, branilec Edvin Zolić pa je nespretno posredoval in zatresel lastno mrežo. Domači so še bolj oblegali vrata gostov in iskali vodilni zadetek, vendar so gostje uspeli zadržati neodločen rezultat.

Triglav s 34 točkami ostaja na sedmem mestu, Domžale pa za tretjim mestom, kjer je Koper, zaostaja tri točke. V naslednjem krogu že v torek v Kranj prihaja Velenje, Aluminij in Mura pa se bosta v derbiju dna pomerila med seboj.

Avtorica: Aljaska
Foto: Lado Vavpetič

{quickgallery}DomzaleTriglav_11-5-2013{/quickgallery} 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…