Mariborčani so doživeli še četrti poraz v letošnjem državnem prvenstvu. Potem ko so jih dvakrat že ugnali Celjani, so se še druge letošnje zmage nad državnimi prvaki veselili Domžalčani, ki so mrežo vijolic načeli že v četrti minuti srečanja, potem ko je po kotu zadel osamljeni Aneff, ki je izkoristil podaljšano žogo Parkerja. Vijoličasti so v nadaljevanju srečanja močno pritisnili proti vratom gostujočega vratarja Vidmarja, ki pa se ni pustil premagati, saj je tudi s pomočjo okvirja vrat, ta se je po strelih Tavaresa zatresla dvakrat, še trinajstič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.


Obe moštvi sta tekmo pričeli nekoliko oslabljeni, gostujoči strateg je pogrešal kaznovanega Horića, Šimundža pa Ibraimija, Filipovića in Rajčevića. Obračun pa se zagotovo ni začel po željah Maribora, saj so gostje do vodstva prišli že v četrti minuti srečanja. Janža je izvedel kot z desne strani igrišča, v osrčju kazenskega prostora našel Parkerja, ki je z glavo podaljšal do s strani Tavaresa pozabljenega Aneffa, ki je bil povsem osamljen ob drugi vratnici in žogo spravil za hrbet Handanovića. Domači so odgovorili z dvema predložkoma Vilerja, v sedmi minuti je Sallalich z glavo meril preko vrat, v 15. minuti pa Bohar osem metrov od gola ni najbolje zadel žoge in ta je zletela daleč mimo vrat. Mariborčani so po hitrem vodstvu Domžal pričakovano pritisnili proti golu Domžal, ki je bil v nevarnosti tudi v 19. minuti, ko so gostje najprej blokirali strel Sallalicha, nakar je le-ta poskušal še enkrat, Zahović je žogi spremenil smer, a je ta kljub temu zletela mimo leve vratnice. Temnopolti Izraelec je streljal tudi v 23. minuti, a z razdalje meril preko vrat. Slednji je minuto kasneje izsilil tudi prekršek Janže, prosti strel nekoliko z desne in dobrih 20 metrov od gola pa je izvedel Viler, meril v bližnji kot gostujočih vrat, a zadel le zunanji del mreže. Ob tem se je nekoliko poškodoval tudi vratar Vidmar, ki je treščil v vratnico, a je lahko kljub bolečinam nadaljeval s tekmo. V 29. minuti je po novem prostem strelu Vilerja z glavo neuspešno meril tudi Arghus, nato pa je nadvse aktivni Sallalich v 32. minuti zatresel okvir vrat, a se je zaradi prekrška Tavaresa že pred tem oglasila piščalka sodnika Juga. Domžalčani so prvo nevarnejšo akcijo po vodstvu izpeljali v 38. minuti, ko je Aneff izigral Vilerja, nato pa nevarno sprožil z desne strani kazenskega prostora, a je Handanović s pomočjo Šulerja žogo le ukrotil. Vijoličasti so si najlepšo priložnost za izenačenje priigrali v prvi minuti dodatka, ko je Bohar osvojil žogo na sredini igrišča, jo po desni strani popeljal v napad in zaposlil Tavaresa, ki je z desne meril v daljši kot gostujočih vrat, a je zasluženo izenačenje preprečila desna vratnica.

Drugi polčas se je pričel podobno kot se je končal prvi. Tavares je v sedmi minuti nadaljevanja sprožil z roba kazenskega prostora, nogo je podstavil Korun, žoga pa se je v visokem loku od prečnika odbila v kot, tudi Vidmar pa je bil ob tem dovolj pozoren, tako je ostalo pri vodstvu Domžal. Vidmar ni imel težav z obrambo niti v 55. minuti, ko je Bohar po kotu med številnimi nogami streljal z roba kazenskega prostora. Domači kapetan je poizkušal tudi v 63. minuti, ko se je dobro znašel v kazenskem prostoru, a meril mimo vrat. Še lepša je bila priložnost v 66. minuti, ko je Vidmar na robu kazenskega prostora z glavo izbijal pred Tavaresem, z dobrih 20 metrov pa je z glavo streljal Zahović, vendar za las meril mimo leve vratnice. Ob izteku 69. minute je z glavo z roba kazenskega prostora v naročje Handanovića meril Parker, nakar so minuto kasneje znova poizkušali domači. Z 20 metrov je streljal Sallalich, a je žoga na poti do gola “zarotirala” navzven in švignila mimo desne vratnice. V 73. minuti je v kazenskem prostoru gostov nevarno preigraval še Stojanović, streljal v daljši kot, kjer pa je bil Tavares za nameček še nekaj centimetrov prekratek in žoga je končala le v gol-avtu. V 77. in 80. minuti je s streloma z razdalje zbranost Vidmarja preizkušal še Vršič, a je bil gostujoči čuvaj mreže obakrat dovolj pozoren. Vmes je po predložku Vilerja z glavo streljal še rezervist Biton, meril v zgornji levi kot, a je bil Vidmar znova dobro postavljen. Mariborčani so srečanje končali z igralcem manj, potem ko je Zahović v skoku Skubica s komolcem zadel v predel obraza, Jug pa mu je nemudoma pokazal rdeči karton.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…