Domžale so po Anžetu Jelarju predstavile še drugega novinca, Draga Gabrića, ki je s klubom podpisal enoletno pogodbo. Tisti, ki spremljate tudi hrvaški nogomet ga verjetno kar dobro poznate, sin nekdanjega vratarja Tončija Gabrića ter produkt splitskega Hajduka je nazadnje igral za Rijeko, ki jo sicer trenutno vodi bivši selektor Slovenije Matjaž Kek, a se na Kantridi ni pretirano naigral.


Po uveljavitvi v dresu Hajduka je leta 2009 prestopil v turški Trabzonspor in istega leta debitiral tudi v članski vrsti Hrvaške, za katero je zaenkrat zbral pet nastopov in se enkrat tudi vpisal med strelce. Po dveh letih igranja v Turčiji je maja 2011 doživel hudo prometno nesrečo in bil nekaj dni tudi v umetni komi, vendar uspešno okreval in se vrnil na nogometna igrišča v dresu Hajduka, kjer pa je po težavah splitskega kluba ostal le eno leto in lani poleti prestopil v Reko.

Športni direktor Domžal Matej Oražem ni skrival zadovoljstva: “Njegova kreativnost, hitrost in agresivnost so vrline, ki jih želimo gojiti v Nogometnem klubu Domžale. Poleg tega ima boljšo levo nogo, kar v našo igra prinaša novo dimenzijo. Vsekakor gre za preizkušenega igralca, saj ima med drugim tudi pet nastopov za izbrano vrsto Hrvaške. Njegov prihod lahko za našo mlado ekipo pomeni veliko, saj smo želeli v klub pripeljati igralca, ki ima dovolj izkušenj tudi z evropskimi tekmami, da bo lahko tudi na tej fronti prevzel del odgovornosti, ki bi jo drugače nosili naši mlajši igralci,”

Oražem je napovedal še dva ali tri prihode, ki bi zapolnili vrzeli po odhodih nekaterih nogometašev, ki so domžalski Športni park zapustili pred začetkom priprav na novo sezono. Gabrić pa se bo treningom pod vodstvom trenerja Stevana Mojsilovića pridružil v ponedeljek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …