Po Benjaminu Morelu so Domžalčani podaljšali sodelovanje še z enim vidnim članom rumeno-modre zasedbe, ki bo spomladanski del sezone pričakala na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Novo pogodbo si je prislužil Zeni Husmani, ki trenutno še zdravi poškodbo kolena, ki ga je stala dobre polovice jesenskega dela sezone.


Makedonec albanskih korenin si je koleno poškodoval v desetem krogu, ko so se Domžale merile z Gorico in kot zgolj zanimivost, so Domžale izgubile že takoj v naslednjem krogu, ko nekdanjega člana Šibenika ni bilo v postavi. Nogometaš, ki ga odlikujeta velika borbenost in nepopustljivost, je v treh letih v dresu Domžal odigral 67 tekem in dosegel tudi šest zadetkov, zbral pa skorajda pet tisoč minut. Čeprav se bo na igrišča predvidoma vrnil šele aprila, v vodstvu kluba niso odlašali s podaljšanjem pogodbe, dejstvo, da bo Husmani z novo pogodbo v Domžalah ostal vse do konca sezone 2016/17, pa nazorno priča, kako pomemben člen zasedbe je postal 24-letnik, kar je potrdil tudi Matej Oražem, športni direktor rumeno-modrih: “Zeni je v slabih treh sezonah pokazal veliko kvalitete, v zadnjem letu pa je postal tudi eden izmed vodij ekipe. Njegova borbenost, neizprosnost, želja in predanost sta lahko vodilo vsakemu mlademu igralcu, ki se počasi prebija v prvo ekipo in tudi nekaterim starejšim. Za njim je težka poškodba, vendar rehabilitacija dobro napreduje in z voljo, ki jo Zeni premore, smo prepričani, da bo še v letošnji sezoni po svojih najboljših močeh ponovno dal svoj delež k uspehom ekipe.”

Foto: Lado Vavpetič
Husmani je z vodstvom kluba sklenil dolgoročno pogodbo, ki velja vse do konca sezone 2016/17. (Foto: Lado Vavpetič)

Podaljšanja sodelovanja se je razveselil tudi Husmani, ki je za klubsko spletno stran dejal, da lahko klubu po vrnitvi na zelenice ponudi še veliko: “V slabih treh letih pri Domžalah sem veliko prestal in moram priznati, da sem tako karakterno kot tudi nogometno močno napredoval. Vesel sem, da smo podaljšali sodelovanje, saj sem prepričan, da lahko s trdim in kvalitetnim delom postanem še boljši nogometaš. V klubu so me tako osebno kot nogometno spoznali do obisti in vesel sem, da so prepoznali mojo predanost nogometu in da lahko Domžalam v prihodnosti še veliko ponudim. Upravi in strokovnemu vodstvu se zahvaljujem za izkazano zaupanje.”

Vezist, ki poseduje tudi hrvaški potni list, saj se je z družino kot sedemletni otrok preselil na Knin, je ob koncu ponovil že večkrat slišane besede poškodovanih nogometašev, ki pravijo, da je spremljanje svojih soigralcev s tribune, hudičevo težko opravilo: “Upam, da bom lahko nastopil že na kateri od tekem spomladanskega dela sezone. V vlogi navijača mi je zelo težko, še posebej, ko je ekipa v zaostanku, saj si želim pomagati. Verjetno mi bo še težje v nadaljevanju, a ostajam največji navijač Domžal. Prepričan sem, da bo tudi spomladi ekipa nadaljevala z odličnimi predstavami in da bo ostala na prvem mestu. Seveda pa si želimo tudi pokalne lovorike.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…