Kar lepo število gledalcev se je zbralo v Domžalah, kjer je bil na sporedu še drugi letošnji občinski derbi med vodilno ekipo Domžal in sosednjimi Radomljami. Čeprav so bili sosedski derbiji v preteklosti pogosto neodvisni od pozicije na tabeli, pa je bilo tokrat zaradi občutne razlike v točkah in igrah povsem jasno kdo je favorit. Tudi prestavitev srečanja in dokaj dober teren nista šla na roko gostom, ki bi v neregularnih pogojih morda imeli več možnosti.


V nasprotju s pričakovanji so Radomljani v tekmo vseeno krenili zelo napadalno in že po nekaj sekundah se je v priložnosti znašel Vrhunc, a je povsem zgrešil žogo, tako da je ta končala celo v avtu. Igra se je nato malo umirila in Domžale so začele prevzemati pobudo. Najprej je z velike razdalje branilec Kous sprožil mimo vrat, nato pa se je v še lepšem položaju znašel Maksimović, a je bil gostujoči vratar Andrić priseben in ostalo je pri začetnem izidu. Domžalski ofenzivni vezist je bil nevaren tudi v prihodnjem napadu, ko je po prodoru Skubica in lepi podaji v sredino prišel do strela, a je žoga zletela za malo mimo vrat. Ko se je že zdelo, da so gostje iz Radomelj vzdržali uvodni nalet domačinov, pa so ti s pravim evrogolom prešli v vodstvu. Parker je z leve strani lepo podal, Morel pa je v skoku mojstrsko iz polvoleja zabil žogo v mrežo nemočnega Andrića. Gostje, tokrat v modri opremi, so se trudili, a več kot do kota niso prišli. Na drugi strani bi za Domžale iz protinapada hitri Parker kaj kmalu povišal vodstvo, a je ob poskus loba žoga zletela prek vratnice. Po pol ure bi iz ničesar do lepe situacije le lahko prišli tudi gostje, do dolge izbite žoge je prišel Avbelj, krenil proti golu, Horić pa ga je zaustavil z očitnim prekrškom in si povsem zasluženo prislužil rumeni karton. Razen tega pa »mlinarji« niso bili nevarni, igra pa se je odvijala večinoma na njihovi polovici. Skubic je po lepi kombinaciji na levi strani prišel povsem sam pred vrata, zgrešil nemogoče, a je stranski sodnik tako ali tako označil prepovedan položaj. Njegovo napako bi že nekaj sekund kasneje lahko popravil danes odlični Morel, ki je s prefinjenih strelom z glavo zadel stičišče vratnice in prečke. Gol domačih je ves čas visel v zraku in v 38. minuti se je le zgodilo. Edini pravi napadalec v domači vrsti Aneff je med gostujočimi branilci ujel podajo Morela in rutinirano zadel za podvojitev vodstva. Čeprav je bila do konca še slaba ure tekme, pa se je zdelo, da je tekma s tem tudi odločena. Če že ne tekma, polčas zagotovo, danes dokaj nevidni sodnik Vinčič je namreč kmalu odpiskal konec prvega dela. Radomeljski strateg Djuranović je imel izredno težko nalogo, če je želel svoje moštvo ob odhodu v slačilnico motivirati za morebiten preobrat, saj so bili domačini v prvem delu evidentno boljši nasprotnik, modri pa niso proti njihovim vratom sprožili niti enega strela.

Med odmorom do čudeža ni prišlo in domači so bili tisti, ki so z napadi nadaljevali tudi v drugem polčasu. Najprej je streljal Morel, nato Parker, potem pa še Aneff, pri čemer so se imeli gostje le sreči zahvaliti,da so vsi trije streli namesto v mreži končali mimo vrat, saj obramba definitivno ni opravljala svojega posla. Pravzaprav so bili lahko pristaši gostov z rezultatom še zadovoljni, saj so ti do prve prave priložnosti prišli v reci in piši oseminpetdeseti minuti, ko je po hitrem solo prodoru z leve streljal edini vsaj malo razpoloženi igralec gostov Vrhunc. Na žalost glasnih radomeljskih navijačev mimo vrat. Zato pa so bili na drugi strani končno uspešno Domžalčani, ki so po številnih zapravljenih priložnostih le prišli do novega zadetka, med strelce se je vpisal Srb Maksimović. Tretji zadetek, ki je še tistim redkim dvomljivcem dokončno določil izid današnje tekme, je očitno vplival tudi na igralce, saj je tempo igre po njem občutno padel. Zadnje četrt ure smo tako bolj ali manj le še čakali na konec tekme, medtem ko so domači iz občasnih hitrih akcij poskušali zabiti še kak žebelj v gostujočo krsto. Toda pravih priložnosti za to ni bilo več in končalo se je s 3:0. Prave tekmovalne negotovosti občinski derbi žal ni ponudil, so bili pa zato lahko toliko bolj zadovoljni pristaši domačih, ki so prikazali novo lepo predstavo in potrdili kandidaturo za naslov prvaka, četudi Luka Elsner o tem seveda še ne želi govoriti. Danes je v Domžalah pač prišla do izraza velika razlika v kvaliteti moštev in povsem jasno je, zakaj eni zasedajo prvo, drugi pa zadnje mesto na lestvici. Sodeč po današnji predstavi povsem zasluženo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…