Domžalčani so odigrali novo pripravljalno srečanje, na domačem igrišču so gostili avstrijskega drugoligaša Kapfenberga, v dresu katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Klemen Lavrič. Nogometaši obeh ekip so si pripravili nekaj priložnosti, Avstrijci so stresli tudi okvir vrat, obračun pa se je končal brez zadetkov.


Prvo nevarnejšo priložnost so si pripravili gostje, ko je v 9. minuti po podaji Lavriča Bingoel, streljal iz desne strani kazenskega prostora, a zgrešil okvir vrat. Minuto kasneje pa je s strelom poizkušal še nekdanji kapetan slovenske reprezentance, Lavrič je po predložku strejlal iz 11 metrov, Vidmar se je žoge dotaknil in jo preusmeril v desno vratnico. V 22. minuti so resneje zapretili tudi Domžalčani, po predložku Skubica je z glavo poizkušal Parker, a je bil vratar Lukse zanesljiv. V nadaljevanju tekme je dvakrat zapretil še Živec, ki v prvo ni izkoristil slabe podaje vratarja Lukseja, saj je lob udarec zletel čez gol, nekaj minut kasneje pa si je pripravil še lepšo priložnost. Po preigravanju je meril iz 20 metrov, a je žoga za las zgrešila desni zgornji kot vrat Kapfenberga. V zadnji tretjini prvega polčasa so pobudo prevzeli Domžalčani, a je G. Vuk trikrat zaključil nenatančno, ob poizkusu Parkerja pa se je izkazal gostujoči vratar Lukse.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili domačini, a je bil Lukse zanesljiv ob poizkusu Parkerja, ki je streljal iz razdalje. So pa v 56. minuti po neprevidnosti Maksimovića gostje skoraj povedli, saj je Lendrić iz vrha kazenskega prostora močno streljal v daljši vratarjev kot, a se je z obrambo izkazal Vidmar. V nadaljevanju tekme so nato znova trikrat zapretili Domžalčani, v 59. minuti je G. Vuk meril mimo leve vratnice, Majerjev strel iz razdalje je v 68. minuti zletel mimo desne vratnice, šest minut kasneje pa je po preigravanju streljal še Gorenc Stanković, ki je iz desnega roba kazenskega prostora meril v daljši vratarjev, a zgrešil vrata. Vmes je pri gostih poizkušal Senčar, ki pa ravno tako ni bil natančen, medtem ko je zadnji poizkus Alija zaustavil vratar Vidmar. Domžalčane že jutri čaka nov obračun, ob 14. uri se bodo v domačem Športnem parku pomerili s kranjsko Zarico.

DOMŽALE 0:0 KAPFENBERG
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, G. Vuk, Živec, Maksimović, Parker, Majer, Janža, Korun, Husmani. Igrali so še: Horić, Gorenc Stanković, Ožbolt, Kous. Trener: Luka Elsner.
Kapfenberg: Lukse, Golner, Otter, Haselberger, Ali, Senčar, Felferning, Grgić, Bingoel, Sharifi, Lavrič. Igrali so še: Nutz, Zisser, Labus, Harrer, Farenleittner, Hirschhofer, Lendrić. Trener: Kurt Russ.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…