Večina prvoligašev se bo na nadaljevanje sezone poleg treningov v domačem okolju za nekaj dni odpravila še v hrvaško Istro, kjer bo del priprav opravila peterica klubov Prve Lige in sicer Zavrč, Gorica, Rudar, Olimpija in Triglav. Krka bo ta teden trenirala tudi v Strunjanu, Koper in Celje bosta celotne priprave oddelala doma, Maribor se pripravlja v Turčiji, medtem ko so Domžalčani včeraj opravili z uvodno vadbo v Italiji.


Sedmouvrščeno moštvo Prve Lige Telekom Slovenije bo v Cerviu, v bližini Riminija, ostalo deset dni, včeraj dopoldne pa so varovanci trenerja Luke Elsnerja že prestali prvi trening, ki so ga zaradi obilnega deževja v minulih dneh opravili na igrišču z umetno travo v mestecu Classe. Uvodni trening sta zaradi lažjih poškodb, ki sta jih staknila na obračunu s Crveno zvezdo, izpustila Sasha Aneff, ki čuti bolečine v gležnju, in Nejc Vidmar, ki ni treniral zaradi težav s hrbtom, predčasno pa sta trening končala tudi Nemanja Maksimović in Joshua Parker, prvi je začutil bolečine v stegenski mišici, drugi pa v stopalu. Nogometaši so popoldne opravili analizo pripravljalnih obračunov z Radomljani in Beograjčani, danes pa se bodo po dopoldanskem treningu popoldne ob 15. uri pomerili z ekipo Mezzolara, ki nastopa v Serie D, jutri pa sledi še obračun s članom Lege Pro 2 Santarcangelom.

Načrte pred uvodnima obračunoma je za spletno stran domžalskega kluba predstavil trener Luka Elsner: “Naslednji dve tekmi sta bili izbrani zato, da lahko minutažo razdelimo med vse igralce, tudi tiste, ki so do sedaj igrali manj. Nujno je, da vsak igralec na začetek prvenstva pride maksimalno pripravljen. Zastavljen cilj je zahteven in če bomo vsi v skupini pripravljeni garati in dati vse od sebe, je cilj dosegljiv. Če bo kdo pri tem izostal, skupina ne bo več tako močna.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…