Tudi za Domžalčani je prva preizkušnja v pripravah na spomladanski del sezone. Sedmouvrščeno moštvo Prve Lige Telekom Slovenije je gostovalo pri drugoligašu iz Krškega, ki tako kot Domžale, zaseda sedmo mesto lestvice 2. SNL. Pričakovano so se zmage veselili Domžalčani, ki so drugoligašu, ki ga bo spomladi vodil trener Tomaž Petrović, na igrišču z umetno travo zabili pet zadetkov.


Domžalčani so sicer nastopili brez poškodovanega Janže in Maksimovića, ki še nima urejene dokumentacije, medtem ko Parker, Kovjenić in Požeg Vancaš še niso pripravljeni na tekmovalne napore. Igra se je večinoma odvijali na polovici domačih, gostje pa so do prvega zadetka prišli v 32. minuti, ko je po predložku Skubica z glavo v spodnji desni kot zadel S. Vuk. Domžalčani so tik pred odhodom na odmor povišali prednost, prosti strel je na desni strani igrišča izsilil Skubic, po predložku Husmanija pa je prav tako z glavo zadel Zec. Po polčasu je na igrišču ostal le Kous, zaigral pa je tudi angleški napadalec Hughes-Mason, ki je trenutno na preizkušnji. Domžalčani so v 58. in 60. minuti ekspresno podvojili vodstvo, najprej je mladi Ožbolt prestregel podajo domačih, Gabrić pa je potegnil na nasprotno stran in zaposlil G. Vuka, ki je z močnim strelom iz 10 metrov zadel za 3:0. Tri minute kasneje pa se je v vlogi asistenta znova znašel Gabrić, po predložku pa je z glavo zadel Ožbolt. Končni izid je v 72. minuti po hitrem protinapadu postavil Jelar, ki je po podaji Ožbolta s strelom pod prečnikom zadel za 5:0.

Domžalčane naslednja preizkušnja čaka v petek, ko se bodo v domačem športnem parku pomerili z Radomljani, Krčani pa se bodo v sredo odpravili v Kranj, kjer se bodo pomerili s Triglavom. Seveda v primeru, da ne bo novih snežnih padavin.

KRŠKO 0:5 DOMŽALE
S. Vuk (32), Zec (43), G. Vuk (58), Ožbolt (60), Jelar (72)

Krško: Račić, Lokar, Turk, Barkovič,  J. Babnik, G. Babnik, Kožar, Lavrenčič, Bučar, Vardič, Stajev. Igrali so še: Tuhtar, Škoberne, Barbič. Trener: Tomaž Petrovič.
Domžale – prvi polčas:
Vidmar (25 Balažic), Skubic, Zec, S. Vuk, Živec, Aneff, Bloudek, Majer, Korun, Husmani, Kous. Drugi polčas: Balažic (60 Mulalić), Hughes-Mason, G. Vuk, Gorenc-Stanković, Jelar, Pihler, Rems, Dobrovoljc, Ožbolt, Gabrić, Kous. Trener: Luka Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…