Tudi Domžalčane v aprilu čaka izredno naporen in natrpan spored, ki ga rumeni odpirajo na domačem igrišču. Ob Kamniško Bistrico prihajajo spomladi izjemno poletni in nevarni Krčani, ki bodo skušali v domžalskem Športnem parku prekiniti niz dveh porazov in se vrniti v zmagovalne tirnice. V taboru domačih pa bodo storili vse, da niz zmag podaljšajo na tri tekme.


Luka Elsner pred obračunom, ki se bo pričel ob 19. uri in ga bo pred uvodnim sodniškim žvižgom popestrila tudi plesna skupina, opozarja, da morajo njegovi varovanci kljub zgoščenemu ritmu razmišljati zgolj o dvoboju s posavskim prvoligašem. Še posebej pomemben pa bo uvod srečanja: “Izkušnje iz preteklosti nas učijo, da smo bili najslabši takrat, ko smo razmišljali predaleč in smo se že videli višje kot smo dejansko bili. Dobili smo številne lekcije, a se do sedaj iz njih nismo veliko naučili. Ponavljali smo eno in isto napako, zato nočem, da razmišljamo o čemerkoli drugem kot o uvodnih desetih minutah tekme proti Krškemu, ko moramo v dvoboj vstopiti na pravi način. Če nam bo uspelo, bo veliko lažje tekmo uspešno pripeljati do konca. Trenutno je v naših glavah izključno le Krško in prav nič drugega.”

Gostje bodo pogrešali Gregorja Sikoška, pri domačih bo manjkal Slobodan Vuk. (Foto: Lado Vavpetič)
Gostje bodo pogrešali Gregorja Sikoška, pri domačih bo manjkal Slobodan Vuk. (Foto: Lado Vavpetič)

Tudi tokrat bo domžalsko mrežo čuval francoski vratar Axel Maraval, saj je Adnan Golubović, podobno kot Slobodan Vuk, Filip Janković in Lucas Mario Horvat, poškodovan. Krčani, ki bodo v Domžalah pogrešali Jureta Petrica in Gregorja Sikoška, si bodo še posebej oddahnili zaradi odsotnosti Vuka, saj je robustni napadalec v jesenskem dvoboju za hrbet Marka Zalokarja pospravil dva zadetka. Zalokarjev kolega med domžalskima vratnicama pa poudarja, da bo tekma proti nasprotniku z dna lestvice ena najtežjih v sezoni. “Pričakujem težko tekmo, saj so obračuni proti ekipam iz spodnjega dela lestvice vedno zapleteni. Gre za eno najpomembnejših tekem v sezoni. Če bi radi naredili razliko med nami in ostalimi ekipami na vrhu, moramo zmagovati na takšnih tekmah. Navzven se morda zdi, da bo tekma lahka, vendar so takšni obračuni težji kot proti neposrednim tekmecem na lestvici. Že v uvodnih minutah moramo začeti s polno paro, vršiti pritisk in zmagati. Če bomo igrali, tako kot znamo, bomo prišli do vseh treh točk, ki bi pomenile odličen vstop v zahteven mesec, ki je pred nami,” poudarja Francoz, ki bo po tekmi v Zavrču lovil še drugo ničlo.

Svojo računico pa imajo tudi v gostujoči zasedbi. Krčani so v pomlad krenili z dvema zmagama, težave z realizacijo in strelski post dolg 207 minut pa je Posavce stal točk na tekmah z Gorico in Zavrčem. “Pričakujem zelo zahtevno tekmo, saj se bomo borili proti kakovostnemu tekmecu. Verjamem, da smo se na Domžale dobro pripravili ter bomo na igrišču delovali osredotočeno in agresivno. Upam, da se nam trdo delo na treningih in dobra klima v ekipi prenese tudi na samo tekmo,” pred jutrišnjim obračunom pravi gostujoči adut Tim Čeh, ki je z novembrskim zadetkom poskrbel za delitev točk na Gubcu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…