Po dveh dnevih treningov so prvo pripravljalno srečanje na turških tleh odigrali tudi nogometaši Domžal. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije se je v Antalyji pomerilo s praško Slavio, ekipi pa sta se razšli brez zmagovalca, potem ko so Domžalčani brez zmage ostali v zaključku tekme.


Domžalčani so povedli že iz prve akcije, v drugi minuti, ko sta na vrhu kazenskega prostora dvojno podajo odigrala Eterović in Simić. Češki vratar Rakovan je skušal žogo izbiti, a nastreljal Simića, ki je žogo pospravil v nebranjeno mrežo. Čehi so odgovorili že minuto kasneje, ko je strel Šveca Vidmar odbil do Nitrianskega, strel slednjega pa je na gol črti v vratnico odbil Horić. V nadaljevanju polčasa so za Domžale poizkušali še Morel, Črnic in Skubic, ki je pred gol Slavie podal dve nevarni žogi, medtem ko so Čehi poizkušali preko Červenke, a se je z odlično obrambo izkazal Vidmar. Slavia je med polčasom zamenjala celotno enajsterico, medtem ko je Elsner zamenjal zgolj Horića, namesto katerega je zaigral Dobrovoljc. Domžalčani so bili tudi v nadaljevanju boljši tekmec, a so priložnosti Zeca, Simića, Majerja, Koruna in Grvale ostale neizkoriščene. Slavia veliko priložnosti ni imela. V 67. minuti je skušal Vidmarja z lob udarcem premagati Škoda, a meril mimo vratnice, zato pa je bil bolj natančen tri minute pred koncem tekme. Na sredini igrišča sta se borila Zec in Pitka, sodnik ni dosodil prekrška v korist Domžal, kar so Čehi izkoristili, saj je Pitek po levi strani prodrl v kazenski prostor, s povratno podajo zaposlil Škodo, ki je močno sprožil, Vidmar je žogo odbil v vratnico, a je okroglo usnje vseeno končalo v mreži rumeno-modrih.

Zaradi okrevanja po poškodbah niso igrali Dejan Milić, Alen Ožbolt in Yann Mvita Nkelu, medtem ko v kadru tokratno tekmo ni bilo Jorrina Johna, Aladina Šišića, Nemanje Maksimovića in Žana Kumra.

DOMŽALE 1:1 SLAVIA PRAGA
Simić (2′); Škoda (87′)

Domžale: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Zec, Majer, Morel, Simić, Črnic, Eterović. Igrali so še: Dobrovoljc, Vuk, Požeg Vancaš, Grvala, Podlogar, Jelar, Blejdea. Trener: Luka Elsner.
Slavia Praga: Rakovan, Švec, Hruby, Nitriansky, Boudjemaa, Prošek, Kodr, Diop, Baez, Latka, Dostal. Igrali so še: Mihajlović, Červenka, Berkovec, Mikula, Tamas, bazal, Fialka, Vukadinović, Deli, Bilek, Škoda, Pitak, Kenia. Trener: Miroslav Beranek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…