Po Ljubljančanih in Mariborčanih so se danes proti Turčiji odpravili tudi Domžalčani. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije bo, tako kot Olimpija, bivalo in treniralo v Antalyji, kjer bodo rumeno-modri ostali do deset dni.


Na letalu proti Carigradu, ki je ob 11:30 vzletelo z brniškega letališča, je sedlo 36 članov odprave, med njimi 27 nogometašev. Na pripravah v Turčiji se bodo potili Dejan Milić, Nejc Skubic, Darko Zec, Kenan Horić, Rudi Požeg Vancaš, Anže Jelar, Jorrin John, Slobodan Vuk, Matic Črnic, Žan Kumer, Matej Podlogar, Nemanja Maksimović, Aladin Šišić, Ernest Grvala, Ajdin Mulalić, Dejan Trajkovski, Gaber Dobrovoljc, Veljko Simić, Alen Ožbolt, Mate Eterović, Žan Majer, Nejc Vidmar, Andrei Blejdea, Benjamin Morel, Uroš Korun, Žiga Kous in tudi Yann Mvita Nkelu. Slednji se je v preteklih tednih dokazoval na preizkušnji in zadovoljil pričakovanja kluba, saj bo spomladi za Domžale igral kot amater, poleti pa se bo strokovno vodstvo odločilo, če mu ponudi dolgoročnejšo profesionalno pogodbo. Nogometaši so se odhoda v Turčije še posebej razveselili, saj bodo imeli tam precej boljše pogoje. Tudi Kenan Horić je pred vkrcanjem na letalo dejal, da med nogometaši vlada odlično vzdušje: “Vzdušje v ekipi je neverjetno. S fanti se zares odlično razumemo, naslov jesenskega prvaka pa je le še okrepil naš moštveni duh. Odnosi so prijateljski, veliko se družimo tudi izven službenih obveznosti, kar pa ne pomeni, da smo se sprostili. Na treningih in tekmah prav vsi dajemo vse od sebe, saj želimo kot skupina napredovati, kot posamezniki pa izpolniti visoke cilje v svojih karierah.”

Domžalčane v Turčiji čakajo štiri pripravljalne preizkušnje, prva bo na sporedu že v četrtek, ko se bo četa trenerja Luke Elsnerja pomerila s praško Slavijo, dan kasneje sledi obračun z bolgarskim prvoligašem Černo More, nato pa še tekmi z romunskim Targu Murešem in bolgarsko Lokomotivo iz Sofije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…